Nokia Lumia 630 şi Windows Phone 8.1, vedetele unor prezentări video neoficiale

31.03.2014
Nokia Lumia 630 şi Windows Phone 8.1, vedetele unor prezentări video neoficiale

Despre viitorul terminal Lumia 630 de la Nokia am mai auzit în câteva rânduri, acesta urmând să fie prezentat în viitorul apropiat împreună cu cel puţin un alt model şi să facă parte din primul val de produse care folosesc platforma Windows Phone 8.1. Două filme neoficiale de prezentare provenite din China ne arată acum la ce ar trebui să ne aşteptăm.

După cum ştim deja, Nokia Lumia 630 va fi primul terminal Windows Phone care va profita de noutăţile aduse de actualizarea 8.1 şi oferi suport Dual SIM (în implementarea Dual Stand-By). Lista de specificaţii publicată anterior ne spune că este vorba despre un terminal cu ecran de 4,5” şi rezoluţie WVGA care va fi motorizat de un cip din familia Qualcomm Snapdragon 400.

Scurtul film de prezentare ne arată că Lumia 630 va abandona butoanele capacitive hardware în favoarea celor software, o altă schimbare facilitată de Windows Phone 8.1, şi că va oferi o carcasă din material plastic cu un design  colţuros, lucru care confirmă imaginile publicate anterior.

Prezentarea se axează mai mult pe noutăţile software, iar acestea sunt interesante. În cele trei minute de filmare se pot vedea noul Action Center, care va aduce mult-doritul centru pentru notificări şi scurtături, aplicaţii noi pentru imagini, muzică, filme şi radio FM, interfeţe noi pentru Internet Explorer şi Camera şi altele.

Interesante sunt şi schimbările interfeţei grafice Windows Phone, pe care unii utilizatori o consideră prea simplă şi prea rigidă. Utilizatorii vor putea alege un fundal de ecran după bunul plac, acesta urmând să folosească transparenţele din Live Tiles şi un efect de paralaxă pentru a crea un mediu grafic mai atractiv.

Cea de-a două noutate este posibilitatea de alegere după bunul plac a unui număr de 4 sau 6 coloane verticale pentru Live Tiles, o schimbare binevenită faţă de actualul mod de lucru rigid din Windows Phone 8. În prezent, interfaţa din Windows Phone 8 oferă tot 4 sau 6 coloane, dar aceste moduri de afişare sunt fixe şi sunt alese doar în funcţie de diagonala ecranului.

Toate noutăţile din Windows Phone 8.1 vor fi prezentate peste câteva zile în cadrul conferinţei BUILD, care va avea loc în perioada 2-4 aprilie, noul sau noile telefoane Nokia urmând să fie dezvăluite în paralel sau în perioada imediat următoare.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News