Nokia Lumia 800, lansare în România pe ritmuri de Street Dance

Nokia Lumia 800, lansare în România pe ritmuri de Street Dance

Aseară, pe ritmuri alerte cu dansatori şi toboşari, Nokia Lumia 800 a fost lansat în România. Nokia Lumia 800 este fără îndoială cel mai cunoscut telefon finlandez de la parteneriatul cu Microsoft încoace. A ajuns oarecum târziu în ţara noastră, pe 4 aprilie, cu toate acestea întârzierea putem spune că a fost una justificată, pentru a ne oferi un Windows Phone cu acces la Marketplace local, fără restricţii.

Utilizatorii din România au la dispoziţie aşadar toate aplicaţiile din magazinul online Microsoft, chiar dacă în momentul actual avem un Marketplace destul de sărăcăcios în comparaţie cu Play Store-ul celor de la Google sau şi mai titratul App Store.

Nokia Lumia 800

Avantajul unui Nokia cu Windows Phone este viteza. Am spus-o şi în review, Nokia Lumia 800 parcă zboară. Este o senzaţie hedonistă să utilizezi un astfel de terminal, fără lag-uri, totul merge ca pe roate. Aproape că uiţi de micile inconveniente specifice sistemului de operare, sistem pe care Microsoft îl apără şi spune că ne oferă o experienţă la nivelul concurenţei în ceea ce priveşte aplicaţiile.

Sigur, nu ai prea multe alternative, dar găseşti ceva pentru fitness şi navigaţie prin GPS, ai şi ceva jocuri, Office-ul şi Facebook-ul stă în prima linie, iar SkyDrive-ul te ajută când rămâi fără spaţiu. Peste toate, faptul că update-urile nu ţin cont de producător şi aranjamente ce ţin de calendar, ne încurajează să mergem pe mâna gigantului din Redmond.
Cât despre tandemul Microsoft-Nokia, din punctul meu de vedere este cea mai reuşită combinaţie. Am văzut ce poate Samsung, LG şi HTC. Nimic impresionant. Forme fade peste care treci cu vederea cât ai clipi.

Nokia Lumia 800

Nokia vine însă cu un design splendid (chiar dacă a fost inspirat după N9, smartphone cu MeeGo OS), iar Microsoft are zeci de ani de experienţă pe piaţa software. Faptul că nu au debutat furtunos şi au preferat o strategie în stilul Apple (facilităţi cu ţârâita), este totuşi un lucru care nu ne place. Deloc.

Hardware-ul este iarăşi un subiect aprig disputat. Momentan, Windows Phone nu suportă platforme dual core sau quad core şi mizează pe software-ul bine optimizat care nu ridică pretenţii în ceea ce priveşte cerinţele de sistem.

Nokia Lumia 800 rulează cu un Scorpion single core la 1.4 GHz şi rulează bine. Nu are nevoie de mai mult. Autonomia este una foarte bună, cu precizarea că este necesar un update ce rezolvă nişte probleme de management de resurse. Notificarea cu privire la acest update apare direct pe terminal.

Pentru pasionaţii de fotografii point and shoot, Lumia 800 vine cu o cameră cu lentile Carl Zeiss ce produce poze decente în orice condiţii.

Nokia Lumia 800

Nokia Lumia 800 urmează să fie promovat pe paginile Web ale operatorilor de telefonie din România. Preţul variază în funcţie de abonamentul pentru care optezi. La liber, Lumia 800 poate fi achiziţionat în schimbul unor sume de aproximativ 2000 de lei. Un cost cam mare faţă de ce oferă concurenţa, iar acesta este un aspect care va determina succesul sau eşecul pe piaţa din România.

Alternativele mai ieftine la Nokia Lumia 800 propuse de finlandezi sunt puţine. Vorbim de Nokia Lumia 710, un Windows Phone mainstream ce va fi anunţat pe 20 aprilie în România.

Nokia Lumia 800 party

Mai multe poze de la evenimentul de lansare Nokia Lumia 800 în România găsiţi mai jos.


 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News