Nokia McLaren va aduce control prin gesturi cu iz de Kinect şi o cameră foto de mari dimensiuni

Nokia McLaren va aduce control prin gesturi cu iz de Kinect şi o cameră foto de mari dimensiuni

Zvonul care afirmă că Nokia (sau, mai nou, Microsoft) pregăteşte un telefon Lumia care va oferi posibilitatea controlului cu ajutorul gesturilor are mai bine de jumătate de an, însă apropierea datei presupusei lansări a acestui model scoate la iveală noi detalii. Mai multe, se pare că aceste tehnologii vor fi implementate pentru prima oară nu pe un model de vârf obişnuit, ci în urmaşul modelului Lumia 1020.

Conform unor informaţii noi oferite celor de la The Verge de surse anonime din interiorul Microsoft, se pare că tehnologia 3D Touch va debuta odată cu modelul McLaren, fost Goldfinger, aşa cum se zvonea deja. Pe lista interacţiunilor facilitate de această tehnologie se găsesc unele trucuri deja folosite de alţi producători într-o formă sau alta, cum ar fi ridicarea telefonului la ureche pentru preluarea unui apel sau acoperirea ecranului cu palma pentru întreruperea soneriei, dar şi o serie de lucruri noi.

Sursele din interiorul Microsoft afirmă că sistemul de control 3D Touch va permite utilizarea zonelor din jurul ecranului, un telefon putând fi pornit doar pin simpla apucare a acestuia în mână fără a mai fi nevoie de vreun buton Power/Lock, iar funcţia Mix View va oferi interacţiuni suplimentare cu un Live Tile atunci când utilizatorul va apropia degetul de acesta fără a atinge ecranul.

Se pare că primul telefon Lumia care va beneficia de acest mod nou de control va fi însă un urmaş al actualului model Lumia 1020, deoarece sursele afirmă că este vorba de un terminal cu cameră foto cu senzor mare şi o carcasă cu o protuberanţă pe capacul posterior. Nici una dintre aceste informaţii nu este confirmată în vreun fel de Microsoft, însă compania a prezentat încă din aprilie o demonstraţie în care este arătat prototipul unui senzor pentru control tridimensional prin gesturi pentru telefoanele mobile.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News