Nokia N86 începe să apară în magazine şi nu costă foarte mult

11.06.2009
Nokia N86 începe să apară în magazine şi nu costă foarte mult

Nokia a început livrarea primului lor telefon dotat cu o cameră foto de 8 MP, Nokia N86. Deşi este recomandat de finlandezi ca fiind cel mai bun telefon din punctul de vedere al camerei foto (din propriul portofoliu), Nokia a cam rămas în urma competiţiei la capitolul megapixeli. Samsung şi Sony Ericsson se laudă deja cu 12 MP.

Oricum cursa megapixelilor este doar un pretext de marketing. Rezoluţia mare a fotografiilor nu garantează întotdeauna calitatea acestora. Dacă Nokia N86 face fotografii mai bune decât telefoanele cu cameră de 12 MP, atunci Nokia merită laudele noastre.

Dincolo de cei 8 MP, camera foto de la Nokia N86 include o mulţime de funcţii. Printre acestea – deschiderea variabilă, declanşator mecanic rapid, autofocus, lentile Carl Zeiss, dual LED şi reducere automată a blur-ului de mişcare.

Nokia N86

Pe lângă camera foto, ca orice telefon cu pretenţii din seria N, Nokia N86 dispune de un ecran OLED de 2.6 inch cu rezoluţie QVGA. Dotările tehnice ale telefonului includ suport GPS, Wi-Fi, radio şi transmiţător FM. Spaţiul interne de stocare măsoară 8 GB.

Nokia N86 va putea fi găsit în magazine în viitorul apropiat (zile sau săptămâni, în funcţie de ţară) şi va fi comercializat în două versiuni: alb şi nergu. Preţul retail de va fi de 375 de euro.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News