Nokia pregăteşte Lumia 625, un telefon cu ecran mare, LTE şi preţ scăzut

Nokia pregăteşte Lumia 625, un telefon cu ecran mare, LTE şi preţ scăzut

Cel mai important partener Microsoft pentru Windows Phone, Nokia oferă o gamă largă de terminale cu care a reuşit să cucerească, conform unor date recente, 85 de procente din piaţa acestui sistem de operare. În ciuda bogăţiei ofertei curente, compania pregăteşte încă un produs nou, acesta urmând să atace însă un sector de care Nokia nu s-a atins până acum.

Conform unor surse citate The Verge, Nokia pregăteşte un nou membru al familiei Lumia, acesta urmând să atace piaţa terminalelor cu ecrane mari şi preţuri mici. Viitorul Lumia 625 va oferi un ecran cu o diagonală de 4,7”, cel mai mare folosit de un terminal Nokia până acum. Acesta va fi însă un produs accesibil care, conform zvonului, va fi chiar mai ieftin decât Lumia 520, cel mai puţin costisitor membru al familiei Windows Phone de la Nokia.

Din acest motiv, este evident ca viitorul Lumia 625 nu va impresiona din punct de vedere al specificaţiilor. Pe lângă ecranul de 4,7” şi rezoluţie de 800 x 480 pixeli, acesta va oferi un procesor dual-core de la Qualcomm, o cameră foto cu senzor de 5 MP şi 512 MB memorie RAM. Spre deosebire însă de modelele ieftine Lumia, acesta va oferi şi conectivitate LTE.

Nokia Lumia 625 va fi lansat în curând în China la un preţ de circa 325 de dolari, neexistând încă informaţii despre disponibilitatea internaţională. O versiune a acestui model a trecut însă deja prin aprobările autorităţii FCC din Statele Unite, ceea ce ne spune că finlandezii nu se vor limita doar la China, ci urmăresc să fructifice o nişă încă neexplorată pe toate pieţele pe care activează în prezent.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News