Nokia pregătește telefoane cu sistem de operare HarmonyOS de la Huawei

01.07.2021
Nokia pregătește telefoane cu sistem de operare HarmonyOS de la Huawei

HarmonyOS a fost anunțat oficial de curând drept un sistem de operare proprietar pentru dispozitivele Huawei, dar se pare că producătorul chinez deja își caută parteneri pentru a extinde acest software și pe telefoanele altor branduri. Nokia pare să fie una dintre primele companii care va lansa smartphone-uri cu HarmonyOS, următoarele sale telefoane care urmează să fie lansate în China urmând să vină cu HarmonyOS instalat din fabrică.

Nokia ar putea fi primul partener Huawei pentru platforma software HarmonyOS

Strategia Huawei pare să fie destul de clară. Întrucât nu există un control software asupra pieței de smartphone-uri în China, unde Google nu activează într-o manieră oficială, Huawei are acum șansa de a se impune pe piață cu HarmonyOS, o alternativă la Android, care vine cu o suită de servicii chinezești. Astfel, telefoanele din China ale mai multor branduri ar putea avea un software unificat, așa cum se întâmplă în restul lumii cu platforma Android și serviciile Google.

Nokia X60 și X60 Pro par a fi primele telefoane non-Huawei care vor folosi noul sistem de operare HarmonyOS în China, alături de Huawei Mobile Services. Totuși, nu ar fi prima care adoptă HMS, întrucât Meizu a anunțat la începutul anului un telefon care beneficia de acestea, cât și de acces la AppGallery din fabrică.

Nu știm foarte multe detalii despre aceste telefoane, însă ar putea fi echipate cu hardware de top, putând reprezenta o alternativă bună la modelele Huawei, pe care compania momentan nu le mai poate produce.

Se zvonește că X60 și X60 Pro de la Nokia vor integra display-uri curbate, baterii de 6.000 mAh, cât și camere foto cu senzori de 200 megapixeli cu optică de la ZEISS. De altfel, ecranele ar putea atinge valori de până la 144 Hz pentru rata de împrospătare și ar putea folosi un chipset din seria Snapdragon 800 de la Qualcomm. Având în vedere că există acum modelele 870, 888 și 888 Plus, este greu de știut ce va alege Nokia. Probabil că și prețul va influența această decizie.

Pe lângă Nokia și Meizu, există zvonuri care spun că și alte companii precum Oppo, Xiaomi și Vivo sunt în discuții cu Huawei pentru a adopta HarmonyOS pe piața din China. De altfel, tranziția nu ar fi așa complicată, întrucât HarmonyOS este în continuare o platformă compatibilă cu aplicațiile de Android obișnuite, folosind ca bază Android 10 în versiunea AOSP.

sursa: ITHome

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult