Nokia pregăteşte un nou smartphone mid-range, echipat cu trei camere foto

Nokia pregăteşte un nou smartphone mid-range, echipat cu trei camere foto

Remarcat mai ales prin oferta de telefoane accesibile şi fiabile produse sub umbrela companiei mamă, HMD Global, brandul Nokia continuă să fie un nume de referinţă în piaţa smartphone, recunoscut de majoritatea cumpărătorilor.

Chiar dacă oferta la gama high-end este mai degrabă săracă, alegerile puse la dispoziţie pe segmentul de buget nu dezamăgesc. Deocamdată, fără un nume oficial, noul smartphone Nokia vine cu sistem triple-camera la partea din spate şi un cititor de amprente care nu poate fi decât semnătura unui produs mid-range. Cu toate acestea, lista dotărilor este mai degrabă îndrăzneaţă, telefonul bazat pe versiunea Android 9 Pie venind echipat cu o cameră foto de 48MP şi ecran FHD+ de rezoluţie 1080×2340 pixeli, a cărui densitate de 410 PPI corespunde unei diagonale de afişare de aproximativ 6.3 inch.

Fără pretenţii de a concura modelele din gama de top, noul smartphone Nokia vine motorizat de chipsetul Snapdragon 660, o soluţie cu performanţe de nivel mediu. Acumulatorul de 3500 mAh ar trebui să fie suficient pentru aproximativ două zile de utilizare.

Rămâne de văzut ce anume are de oferit noul sistem triple-camera, opţiunile fiind împărţite între aplicarea efectelor de adâncime (DoF) cu ajutorul unui senzor de profunzime dedicat, obţinerea de poze în modul wide-angle (zoom) şi modul ultra-wide-angle (util pentru pozele de aproape în care dorim să cuprindem cât mai mult).

Livrat cu versiunea Android 9 Pie, noul smartphone Nokia probabil că va fi anunţat în cursul săptămânilor viitoare, însă calendarul precis de lansare nu este cunoscut.

 

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult