Nokia este primul partener Google care oferă Android Pie pe toate telefoanele sale

26.06.2019
Nokia este primul partener Google care oferă Android Pie pe toate telefoanele sale

HMD Global a anunţat lansarea versiunii software Android 9.0 Pie în varianta „Go” pe dispozitivul Nokia 1, unul dintre cele mai „modeste” smartphone-uri din portofoliul său, lansat în urmă cu aproape doi ani. Acesta este ultimul dispozitiv lansat în 2017 care încă nu primise actualizarea la cea mai recentă variantă a sistemului de operare Google, compania reuşind să se ţină de promisiunea de a oferi suport software timp de doi ani pentru toate dispozitivele sale.

Odată cu lansarea Android Pie pe modelul Nokia 1, compania HMD Global devine primul partener Google care a lansat mai mult de un telefon (Essential, de exemplu) care are întregul său portofoliu de produse pe cea mai recentă variantă software disponibilă. Vorbim despre smartphone-uri lansate de la începutul lui 2017, cu Nokia 6, 5 şi 3, primele dispozitive aduse pe piaţă de HMD Global, până la cele mai recente, precum Nokia 2.2, 3.2, 4.2 şi 1 Plus.

Deşi toate aceste modele amintite fac parte din gama entry level şi mid-range a brandului Nokia, compania a lansat între timp şi câteva modele de top. Primul model high-end, Nokia 8, a fost lansat în 2017, fiind urmat apoi de Nokia 8 Sirocco în 2018. Între timp, seria Nokia 8 a fost transformată în mid-range premium, odată cu lansarea Nokia 8.1, în timp ce Nokia 9, primul telefon cu 5 camere foto pe partea din spate, a devenit noul flagship.

 

 

Este îmbucurător pentru fani că HMD reuşeşte să dezvolte Android pentru atât de multe dispozitive, inclusiv unele mai vechi şi mai puţin importante, în timp ce alte companii nu reuşesc să lanseze variante noi de software nici măcar pentru modelele de top din ofertă. Probabil la mijloc este şi faptul că majoritatea telefoanelor Nokia sunt integrate în programul Android One, care vine cu promisiunea a doi ani de actualizări software şi trei ani de actualizări de securitate de la Google.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult