Nokia pregăteşte un telefon Lumia puternic cu ecran de 5″

28.10.2013
Nokia pregăteşte un telefon Lumia puternic cu ecran de 5

Evenimentul Nokia World de săptămâna trecută a marcat debutul rezoluţiei Full HD şi a platformelor moderne quad-core şi pe platforma Windows Phone 8, un pas de mult timp aşteptat care permite ajungerea din urmă a produselor Android rivale. Cum ambele modele Lumia lansate acolo sunt însă telefoane-gigant cu ecran de 6”, utilizatorii s-ar putea întreba unde sunt modelele de vârf cu diagonale ceva mai mici de la Nokia, iar zvonurile recent apărute ne spun că acestea nu pot fi prea departe.

Conform unei filmări apărute online pentru o scurtă perioadă de timp, Nokia ne pregăteşte un telefon la fel de puternic ca Lumia 1520, care însă oferă un ecran cu o diagonală vizibil mai mică de 5”. Conform informaţiilor neconfirmate, dincolo de diagonala de 5”, viitorul Lumia 929 ar urma să ofere acelaşi procesor Qualcomm Snapdragon 800, aceeaşi cameră foto de 20 MP şi aceeaşi rezoluţie Full HD.

Trebuie subliniat faptul că telefonul Lumia 929 care apare în imagini este un model destinat în exclusivitate reţelei de telefonie Verizon din Statele Unite, aşa cum este în prezent şi modelul Lumia 928. Mai mult, aceasta este asemănător şi din punct de vedere al designului, folosind aceeaşi carcasă cu forme geometrice drepte care este fabricată din aluminiu. Cum Lumia 928 a fost urmat însă la scurt timp de modelul internaţional Lumia 925, ne putem aştepta şi la o versiune de 5” destinată restului lumii imediat ce modelul Verizon va fi anunţat.

Conform informaţiilor neoficiale, viitorul Lumia 929 ar trebui să fie lansat undeva în cursul ultimului trimestru al acestui an. Deoarece diferenţele de aspect între modelele Lumia 928 şi Lumia 925 au fost mari, nu putem fi siguri că şi presupusa viitoare versiune internaţională va arăta la fel, însă ne putem mulţumi în acest moment şi cu informaţia că Nokia se gândeşte şi la utilizatorii Windows Phone 8 care nu vor un ecran de mari dimensiuni.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News