Nokia X20, livrat fără încărcător în pachetul cu accesorii

22.04.2021
Nokia X20, livrat fără încărcător în pachetul cu accesorii

Urmând exemplul dat deja de Apple, HMD a decis să elimine adaptorul AC din pachetul cu accesorii al noului model Nokia X20.

Apărut mai întâi la telefoane din gama de top, trendul renunțării la pachetul standard de accesorii smartphone este preluat de toți mai mulți producători.

Nokia X20 vine în configurații cu 6GB sau 8GB memorie RAM și 128 GB memorie internă, expandabilă prin adăugarea unui card microSD. Un alt element de atracție este sistemul quad-camera cu 64MP pentru camera principală. Din păcate, camera ultra-wide de numai 5MP și senzorii macro + DoF a câte 2MP fiecare par adăugați mai mult pentru completarea listei cu specificații. Cumpărătorii se aleg totuși cu o cameră frontală de 32MP.

Ecranul de 6.67 inch este de tip IPS, cu rezoluție FullHD+ și protecție Gorilla Glass 5. Însă din păcate, va trebui să ne mulțumim cu o rată standard de refresh la 60Hz, în condițiile în care tot mai mulți producători au făcut saltul la 90Hz chiar și pentru telefoanele din gama de buget. Fiind vorba de un ecran LCD, senzorul de amprentă vine montat pe lateralul carcasei.

Din păcate, tot o soluție de buget este și chipsetul Snapdragon 480, care deși oferă conectivitate 5G, nu va impresiona prea mult la partea de performanță.

Nokia X20

HMD Global spune că Nokia X20 va primi trei ani de actualizări de sistem, începând cu versiunea Android 11 livrată deja instalată.

Acumulatorul de 4.470 mAh ar trebui să ofere două zile de autonomie (încărcarea rapidă se face la 18W). Din păcate, greutatea de 220 grame este puțin cam mare pentru un telefon cu baterie de sub 5000 mAh, dar putem da vina și pe combinația de materiale biodegradabile folosite pentru carcasă, menite să reducă impactul ecologic odată ce produsul va ajunge la finalul duratei sale de viață.

Prețul de pornire pentru Nokia X20 este de 350 euro la configurația de bază, cumpărătorii având de ales între variantele de culoare Midnight Sun și Nordic Blue.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult