Nokia X5 a fost lansat. Este al doilea smartphone mid-range de la HMD Global cu ecran decupat

18.07.2018
Nokia X5 a fost lansat. Este al doilea smartphone mid-range de la HMD Global cu ecran decupat

Nokia X5 a fost lansat în China, marcând astfel cea de-a doua lansare a unui smartphone cu ecran decupat din partea HMD Global. După cum era de aşteptat, noul smartphone este mai modest în capabilităţi decât „fratele său mai mare” Nokia X6/6.1 Plus, însă acesta păstrează liniile de design şi multe dintre elementele care au consacrat seria de smartphone-uri Nokia cu Android în ultimul an şi jumătate.

Vorbim despre un smartphone echipat cu un ecran cu diagonala de 5,86” cu rezoluţie HD+ pe format 19:9 (1.520 x 720 pixeli), care beneficiază de o construcţie de sticlă pe ambele părţi. Spre diferenţă de Nokia X6, noul X5 este construit în jurul unei rame din policarbonat (un mod mai frumos de a zice plastic), ceva ce ar putea duce la o rezistenţă mai mică la şocuri.

La interior avem un chipset MediaTek Helio P60, un model octa-core la 2 GHz, care poate fi configurat alături de 3 GB RAM şi 32 GB stocare sau 4 GB RAM şi 64 GB stocare. Telefonul dispune de un sistem dual-camera 13 + 5 megapixeli (f/2.0) cu mod portret, de o cameră frontală de 8 megapixeli cu deschidere largă pe faţă (f/2.2), un acumulator de 3.060 mAh, senzor de amprentă pe spate şi un slot microSD.

Desigur, software-ul Android Oreo 8.1 va fi integrat în programul Android One, deci 3 ani de actualizări software de securitate sunt garantate de către Nokia. Începând de mâine, 19 iulie, clienţii din China vor putea cumpăra acest model din magazinele de specialitate, acesta fiind deja listat pentru pre-comandă.

Preţul pentru Nokia X5 porneşte de la 999 yuan, adică aproximativ 130 de euro pentru modelul de bază cu 3 GB RAM şi 32 GB stocare şi ajunge la 1.400 yuan, echivalent cu 180 de euro pentru modelul de top cu 4 GB RAM şi 64 GB stocare. De asemenea, Nokia X5 se livrează în trei versiuni de culoare: Night Black, Baltic Sea Blue şi Glacier White.

Dacă HMD Global va păstra tradiţia începută în urmă cu doar câteva săptămâni cu Nokia X6, relansat sub numele Nokia 6.1 Plus, noul Nokia X5 ar putea ajunge în Europa sub numele de Nokia 5.1 Plus.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult