Nothing ar putea dezvolta și telefoane. Anunță parteneriat cu Qualcomm

15.10.2021
Nothing ar putea dezvolta și telefoane. Anunță parteneriat cu Qualcomm

Primul (și momentan, sigurul) produs al companiei Nothing, fondată de Carl Pei, co-fondator OnePlus, a fost ear (1) (Ear One), o pereche de căști true wireless cu funcții premium și design inedit, care s-a remarcat în special prin prețul scăzut. Strategia de lansare și prezentare a fost similară cu ceea ce vedeam în trecut la OnePlus, iar noul parteneriat anunțat de Nothing sugerează că s-ar putea să primim, cândva, și telefoane sub acest brand.

După căști, Nothing ar putea dezvolta și telefoane

Nothing a dezvăluit că lucrează acum în parteneriat cu Qualcomm, unul dintre cei mai mari producători de procesoare de mobil din lume, pentru a dezvolta noi produse în viitor. Desigur, Qualcomm are o prezență destul de mare pe piața de cipuri. Compania dezvoltă, pe lângă procesoare și cipuri grafice și modem-uri, cât și procesoare de imagine, procesoare audio și multe altele, toate folosite pentru dezvoltarea de dispozitive mobile și accesorii pentru ele.

De exemplu, Qualcomm dezvoltă și codec-urile aptX, care oferă o compresie și decompresie pentru dispozitive mobile, transmițând astfel sunet prin Bluetooth la o calitate mai înaltă, chiar dacă lățimea de bandă disponibilă este cea standard. Pentru asta, atât telefonul, cât și căștile trebuie să fie compatibile cu aceste tehnologii.

Desigur, parteneriatul între Nothing, o companie care momentan a lansat doar o pereche de căști, și Qualcomm, sugerează că modelele următoare de căști ale companiei ar putea folosi astfel de tehnologii. Totuși, Carl Pei a declarat în trecut că ambițiile Nothing nu sunt să rămână doar un producător de căști sau accesorii. Astfel, având o relație cu Qualcomm și experiența multor ani în care a lucrat pentru OnePlus, Carl Pei ar putea avea în plan și un telefon Nothing.

Deține deja drepturile asupra Essential Phone

În urmă cu doar câteva luni, Nothing cumpăra rămășițele companiei Essential, fondată în urmă cu câțiva ani de Andy Rubin, creatorul sistemului de operare Android. Essential a livrat un singur smartphone, Essential PH1 (Phone), iar Nothing ar putea folosi brevetele și tehnologiile dezvoltate de Essential pentru a accelera dezvoltarea unui telefon sub brand propriu.

via Reuters

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult