Nothing Phone 1 lansat cu ecranul plafonat la 60% din luminozitatea promisă

14.08.2022
Nothing Phone 1 lansat cu ecranul plafonat la 60% din luminozitatea promisă
foto: MKBHD

Promovat ca aproape un flagship veritabil, dar ceva mai ieftin, Nothing Phone 1 trebuia să atingă cu ecranul său OLED o luminozitate maximă de 1200 nits. Doar că, în practică, nivelul atins este de 700 nits, cam ca la un telefon mid-range oarecare.

Descoperirea a fost făcută de site-ul ComputerBase, analizând telefonul trimis pentru review, încercările de măsurare a luminozității ecranului, indiferent care ar fi nivelul de acoperire a imaginii, lovindu-se de aceeași limită nu mai mare de 700 nits.

Aparent, rezultatul este confirmat în mod indirect chiar de reprezentanții Nothing, declarând la solicitările XDA-Developers că „vârful de luminozitate pentru ecranul telefoanelor este de aproximativ 700 nits”. Nimic despre afirmațiile de marketing care enunțau 1200 nits, până la momentul lansării oficiale a dispozitivului.

Totuși, adevărul pare să fie undeva la mijloc, specificațiile hardware atașate componentei ecranului enunțând într-adevăr 1200 nits drept luminozitate maximă, lăsând utilizatorilor măcar speranța că problema va fi rezolvată cu o actualizare firmware.

Deocamdată, singura explicație plauzibilă pentru plafonarea luminozității ecranului ar putea fi consumul bateriei, inginerii companiei determinând că susținerea acestor performanțe vine cu un compromis prea mare pe partea de autonomie, restricționând această funcție până ce o vor putea compensa pe alte planuri, cum ar fi optimizarea generală a versiunii de Android pentru un consum mai redus de energie.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult