Nothing Phone 1, reclamat pentru probleme cu funcționarea ecranului

18.07.2022
Nothing Phone 1, reclamat pentru probleme cu funcționarea ecranului

Lansat în urmă cu câteva zile, Nothing Phone 1 este deja reclamat de primii cumpărători pentru un defect care se manifestă la nivelul ecranului.

Nothing phone 1 folosește chipset-ul Snapdragon 778G+, fiind dezvoltat ca un telefon mid-range din gama superioară și nicidecum despre un „flagship killer”. Cu toate acestea, pentru ecran a fost selectată o soluție OLED performantă, nu foarte diferită celora întâlnite la telefoane de top furnizare de Samsung. În mod amuzant, și problemele manifestate sunt aproape identice celor semnalate în trecut la telefoanele Galaxy S20 Ultra, indicând cel mai probabil o lipsă de optimizare a părții de firmware.


Astfel, cumpărătorii din India proaspăt intrați în posesia unui exemplar Notching Phone 1 reclamă aparenta defectare a ecranului OLED, imaginea căpătând o nuanță de verde, sesizabilă mai ales pe imaginile cu fundal închis. Și de data asta simptomele sunt vizibile doar la anumite intensități de iluminare și doar cu imagini pe fundal gri-închis.

Aparent, colorarea ecranului în verde se manifestă mai ales dacă rata de afișare este setată la 120Hz, iar luminozitatea mai mică de 30%.

Din păcate, colorarea ecranului nu este singurul defect semnalat, unii utilizatori reclamând și „pixeli defecți” în zona perforației aplicată pentru camera frontală, apăruți încă din primele ore de folosire a telefonului.

Contactați pe Twitter pentru clarificări, reprezentanții companiei au recunoscut problemele semnalate cu funcționarea ecranului, însă nu precizează dacă aceste sunt de natură hardware, sau pot fi remediate cu o simplă actualizare de firmware.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News