Nothing Phone (2), lansat oficial. Tinde spre zona flagship cu procesor performant și ecran de top

12.07.2023
Nothing Phone (2), lansat oficial. Tinde spre zona flagship cu procesor performant și ecran de top

Nothing Phone (2) a fost dezvăluit oficial, la doar o săptămână după ce am văzut design-ul său într-un clip al lui MKBHD de pe YouTube. Se pare că noul telefon nu se depărtează prea mult de original, cel puțin din punct de vedere al capabilităților de bază. Totuși, telefonul a primit multe upgrade-uri de hardware la interior, iar acestea vin și cu un preț semnificativ mai mare. Totuși, având în vedere oferta din piață, Nothing Phone (2) tot pare să fie o alegere bună în categoria sa de preț.

Nothing Phone (2) vine cu diferențe minore la nivel de design

Există câteva diferențe mici de design care diferențiază Nothing Phone (2) de primul model, pe care nu le-am putut vedea în clipul de săptămâna trecută. Se pare că sticla de pe spate este foartecurbată pe toate laturile, pentru o experiență de utilizare mai confortabilă. Știam deja că LED-urile de pe spatele dispozitivului sunt acum împărțite în mai multe zone, cu mai multe funcții interactive, dar nu știam că pe partea din față, camera foto a fost mutată din colț pe centru. Desigur, diferențele nu sunt majore, dar se vede că Nothing a petrecut ultimul an „rafinând” aspectul exterior al telefoanelor sale.

nothing Phone (2) colors

Avem în continuare doar două culori, alb și gri, iar LED-urile de pe spate din „interfața Gliph” sunt doar de culoare albă pe ambele modele. Există și un LED roșu care se aprinde atunci când înregistrezi materiale video cu camera de pe spate, care are acum o formă puțin diferită.

Configurația hardware a primit upgrade-uri la toate capitolele

La interior, telefonul are o configurație de model „aproape flagship”, sau mai degrabă un flagship de anul trecut. Vorbim despre un Snapdragon 8+ Gen 1 cu 8 sau 12 GB RAM și 128, 256 sau 512 GB stocare internă. Desigur, nu avem un slot microSD, dar poți conecta două SIM-uri fizice pe acest model. Bateria de 4.700 mAh se încarcă la 45W pe fir și 15W wireless, sau poate alimenta accesorii precum căștile Nothing Ear la 5W în sens invers.

Nothing Phone (2) lifestyle grey

Ecranul primește un upgrade major, atât de dimensiune, crescând la 6,7”, dar și de tehnologie. Acesta este un panel OLED cu rezoluție Full HD+ și luminozitate maximă în HDR de 1.600 nits și 1.000 nits în cazuri de utilizare normale. Mai mult, acesta este un ecran de tip LTPO, ceva ce vedem doar pe flagship-uri, de obicei, cu refresh rate variabil între 1 și 120 Hz. Acest lucru va ajuta și la economisirea energiei în utilizare.

Camerele foto au primit de asemenea upgrade-uri foarte importante. Avem în continuare un wide și un ultra-wide, fără alte camere, dar senzorii sunt unii de calitate înaltă. Avem un IMX890 de 50 megapixeli de la Sony pe camera principală cu obiectiv cu diafragmă f/1.88 și stabilizare optică. Pentru camera secundară, Nothing Phone (2) alege tot o cameră de 50 megapixeli, dar cu senzor Samsung JN1 f/2.2. Chiar și camera frontală este acum mai performantă, cu un senzor Sony IMX615 de 32 megapixeli. Practic, noul telefon reprezintă un upgrade important la acest capitol.

Nothing Phone (2) lifestyle in use

Prețul lui Nothing Phone (2) este competitiv în zona sa de performanță

Nothing promite că va oferi trei ani de actualizări de sistem pentru varianta sa de Android, Nothing OS, până în iulie 2026 și patru ani de actualizări de securitate pe modelul Phone (2), adică până în iulie 2027. Actualizările de securitate vor fi lansate la fiecare două luni.

Nothing Phone (2) este deja disponibil la precomandă pe site-ul oficial al companiei cu un preț de pornire de 3.290 lei în varianta de bază de 8 + 128 GB. Modelul superior cu 12 GB RAM și 256 GB stocare ajunge la 3.590 lei, iar varianta de top cu 512 GB stocare la 4.190 lei.

sursa: Nothing (oficial)

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult