Nubia Play: telefonul de gaming cu 5G și ecran 144 Hz de 300 euro

24.04.2020
Nubia Play: telefonul de gaming cu 5G și ecran 144 Hz de 300 euro

Nubia Play este numele celui mai nou smartphone de gaming mid-range. Da, se pare că telefoanele de gaming nu mai sunt doar high-end, echipate cu cele mai puternice procesoare. Din fericire pentru posibilii clienți, acestea oferă multe dintre caracteristicile pe care cei care se joacă pe telefoane foarte mult apreciază, la un preț semnificativ mai mic. În cazul Nubia Play, avem cea mai nouă tehnologie de conectivitate de pe piață și cel mai rapid display, la un preț extrem de mic.

Dispozitivele Nubia, chiar dacă sunt vândute acum prin altă companie, sunt în continuare echipate cu hardware produs de ZTE, compania-mamă, de care s-a desprins acest brand în urmă cu câțiva ani. Astfel, dispozitivele sale beneficiază de cele mai recente și mai puternice componente, la prețuri destul de mici, întrucât acestea sunt cumpărate în volum mare, pentru ambele companii.

Altfel, nu prea ar avea cum să existe un smartphone precum Nubia Play, echipat cu un chipset Snapdragon 765G cu modem 5G integrat, cu până la 8 GB memorie RAM, 256 GB stocare și un ecran Full HD+ de 6,65” pe tehnologie AMOLED la 144 Hz la un preț sub 400 euro. Dacă procesorul ar fi schimbat cu un model Snapdragon 865, acesta ar putea concura la capitolul performanță cu oricare alt dispozitiv de top de pe piață, care costă de 3 sau 4 ori mai mult.

nubia play back

Pentru că este un dispozitiv de gaming, acesta vine echipat și cu un acumulator foarte mare, de 5.100 mAh și încărcare rapidă la 30W. Camera foto este probabil aspectul mai „neglijat” al acestui telefon. Nubia a integrat un modul cu patru senzori pentru că așa este la modă, însă doar senzorul principal pare să fie cât-de-cât calitativ, cu rezoluție de 48 megapixeli (probabil produs de Sony). Celelalte trei camere au rezoluții de 8, respectiv 2 și 2 megapixeli (ultra-wide/macro/adâncime).

Telefonul se lansează în China astăzi și va fi disponibil cu nubiaUI 8, bazat pe Android 10. Nubia Play este livrat într-o versiune de bază, cu 6 GB RAM și 256 GB stocare la un preț de 2.400 yuan (315 euro) și 8 GB RAM cu 256 GB stocare la 3.000 yuan (395 euro). Dispozitivele Nubia ajung de obicei și în Europa, deci probabil că vom putea comanda acest model și din România, echipat cu servicii și aplicații Google, dar la un preț mai mare.

(via Android Central)

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult