Xiaomi lansează Black Shark 3 şi Black Shark 3 Pro: cele mai puternice telefoane de gaming, cu butoane fizice dedicate

04.03.2020
Xiaomi lansează Black Shark 3 şi Black Shark 3 Pro: cele mai puternice telefoane de gaming, cu butoane fizice dedicate

Black Shark, brandul de smartphone-uri de gaming de la Xiaomi, a anunţat seria Black Shark 3. Pentru prima dată, compania oferă două smartphone-uri, o variantă normală şi un model „Black Shark 3 Pro”, echipate cu hardware de top, sisteme de răcire avansate şi funcţii dedicate gamerilor. Cele două telefoane sunt foarte similare în materie de specificaţii, diferenţele între ele fiind mai degrabă de dimensiuni, unul dintre modele fiind mai compact, în timp ce varianta de top are un ecran aproape la fel de mare precum o tabletă.

Ambelet telefoane Black Shark 3 sunt echipate cu platforma Snapdragon 865 de la Qualcomm, cel mai puternic „system on a chip” mobil de pe piaţă, iar ambele vin echipate şi cu modem-uri 5G. Răcirea este asigurată de un sistem cu lichid de generaţie nouă, care va asigura performanţă susţinută pentru mai mult timp în timpul sesiunilor de gaming. De asemenea, ambele modele sunt echipate cu ecrane la 90 Hz, însă aici încep să apară mici diferenţe.

Black Shark 3 în varianta standard vine cu un ecran de 6,67” cu rezoluţie Full HD+, în timp ce Black Shark 3 Pro este un „monstru” de 7,1” cu rezoluţie QHD+ (3.120 x 1.440 pixeli). Nu în ultimul rând, ambele modele vin echipate cu un digitizor care operează la o frecvenţă de 270 Hz, pentru răspuns instant la atingere. Xiaomi se laudă cu timp de răspuns de 24 milisecunde, mai puţin decât orice alt telefon de pe piaţă.

La capitolul încărcare, avem de a face cu încărcare rapidă pe cablu la 65W. Modelul standard vine cu acumulator de 4.720 mAh, în timp ce varianta Pro are acumulator de 5.000 mAh. Conform anunţului, ambele modele pot if încărcate în 12 minute până la 50%, în timp ce încărcarea completă durează doar 38 minute. Pe lângă încărcare pe cablu, Xiaomi promite şi încărcare la 18W printr-un port magnetic proprietar poziţionat pe spatele dispozitivului. Probabil că acesta este realizat pentru a fi folosit în timpul utilizării, pentru a nu deranja în laterale, unde se află port-ul USB-C de încărcare.

Noile modele Black Shark 3 vin şi echipate cu un sistem de cameră triplu. Este vorba despre un senzor principal de 64 megapixeli, un senzor de 13 megapixeli pentru camera ultra-wide şi un senzor de adâncime de 5 megapixeli. Telefonul integrează şi o cameră frontală de 20 megapixeli, cât şi un jack pentru căşti de 3,5 mm.

Probabil componentele care fac acest telefon „unic” sunt însă Master Buttons. Două butoane fizice, amplasate pe laterala din dreapta, care pot fi configurate pentru a fi folosite în jocuri. Acestea înlocuiesc butoanele capacitive cu sensibilitate la presiune pe care le-am văzut pe alte telefoane precum ROG Phone, de exemplu. Mai mult, există patru zone care răspund la presiune pe suprafaţa ecranului, care pot fi de asemenea folosite drept butoane configurabile.

Lansarea Black Shark 3 şi Black Shark 3 Pro are loc în următoarele zile în China, urmând ca telefoanele să ajungă în curând şi pe piaşa internaţională. Preţurile, cum erau de aşteptat, sunt foarte mici pentru piaţa chineză, însă vor fi cu siguranţă mai mari în Europa:

  • Black Shark 3 8+128 GB – 3.499 yuan (450 euro)
  • Black Shark 3 12+128 GB – 3.799 yuan (490 euro)
  • Black Shark 3 12+256 GB – 3.799 yuan (515 euro)
  • Black Shark 3 Pro 8+256 GB – 4.699 yuan (610 euro)
  • Black Shark 3 Pro 12+256 GB – 4.999 yuan (610 euro)
  • Black Shark 3 Pro 12+256 GB – 4.999 yuan (645 euro)

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult