Nubia X este primul smartphone all-screen cu ecran secundar pe partea din spate

Nubia X este primul smartphone all-screen cu ecran secundar pe partea din spate

Producătorul asiatic Nubia Technology a găsit o soluţie inedită împotriva „bretonului” decupat din suprafaţa utilă a ecranului pentru a face loc camerei foto.

În loc să vină cu mecanisme complicate pentru ascunderea camerei foto, vârful de gamă Nubia X alege o soluţie fără componente în mişcare, ce ar putea avea avantaje multiple. Preluând într-o formă îmbunătăţită conceptul demonstrat prima dată cu seria de telefoane YotaPhone, Nubia X pune un al doilea ecran la partea din spate, nu cu tehnologie E-Ink ci OLED, perfect capabil să afişeze imagini la calitate înaltă.

Descris drept un flagship dual-screen, Nubia X pune la dispoziţie un ecran principal de 6.26” cu rezoluţie FHD+ şi panoul LCD. Instalat pe spatele carcasei, ecranul secundar de 5.1” face loc camerei foto principale şi se activează pentru încadrarea pozelor în modul autoportret. Acesta suportă rezoluţie HD+ şi foloseşte un panoul OLED cu o bună calitate a imaginii.

Printre avantajele tehnologiei OLED se mai numără şi funcţionalitatea Always-On Display, ecranul secundar putând afişa în mod continuu informaţii utile, cum ar fi mesajele de notificare.

În mod remarcabil, versiunea de Android livrată cu modelul Nubia X nu face diferenţe între cele două ecrane, oricare dintre acestea funcţionând ca şi ecran principal, în funcţie de orientarea telefonului în mână.

Designul prevede şi doi senzori de amprente montaţi în lateral. Cu rol şi de tastă Home, aceştia sunt comutaţi automat pentru folosire pe stânga sau pe dreapta. Opţional, putem folosi senzorii de amprente şi în mod combinat.

Atunci când nu este activ, ecranul secundar este mascat de sticla semitransparentă, colorată în nuanţe „ocean blue” sau „blue and gold”. Deoarece scade puţin luminozitatea ecranului şi modifică tonalitatea de culoare, filtrul de culoare inclus din considerente pur estetice este promovat va având efect odihnitor asupra ochilor, mai ales la folosirea pe timp de noapte.

La fel ca alte modele flagship de anul acesta, Nubia X este motorizat de chipsetul Snapdragon 845, ajutat cu 8GB memorie RAM. Spaţiul de stocare poate atinge 256GB, însă memoria aleasă este finală, dispozitivul neoferind şi slot microSD.

În ciuda prezenţei unui al doilea ecran care ocupă spaţiu preţios, Nubia X reuşeşte să acomodeze un acumulator de 3800 mAh, asistat cu tehnologia Quick Charge 3.0. Practic, singurul compromis este absenţa funcţiei de încărcare wireless.

Carcasa realizată pe un şasiu din aluminiu este prevăzută cu un sistem de disipare a căldurii pe bază de grafen multi-strat, care ar trebui să evite formarea punctelor fierbinţi şi degradarea performanţelor la folosire intensă.

Disponibil exclusiv pentru piaţa din China, Nubia X poate fi comandat pentru echivalentul la 470 dolari în versiune cu 6GB RAM+64GB stocare, ajungând la 620 dolari pentru modelul cu 8GB RAM+256GB stocare şi filtru blue light pre-aplicat pentru ecranul secundar. Deocamndată, nu sunt anunţate planuri pentru lansarea unei versiuni Nubia X şi pentru pieţele de desfacere internaţionale.

 

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult
Recomandare video