O companie va lansa primul smartphone anti-microbian

01.12.2020
O companie va lansa primul smartphone anti-microbian
Foto: Facebook/Cat Rugged Phones

Compania britanică Bulitt Mobile, care produce smartphone-uri sub brandul Caterpillar, se pregătește să lanseze primul model anti-microbian.

Modelul CAT S42 este deja foarte rezistent, putând fi spălat cu apă și săpun la robinet de către utilizatori. Începând cu 2021, însă, telefonul va primi un nivel suplimentar de protecție împotriva virusurilor și bacteriilor.

Terminalul va folosi o tehnologie numită Biomaster, care omoară microbii și bacteriile. Materialele din care va fi realizat telefonul vor include ioni de argint, un metal antiviral.

Dezvoltatorul Biomaster susține că tehnologia poate reduce cu 80% numărul de bacterii de pe dispozitiv în 15 minute și cu 99,9% în 24 de ore.

Bulitt Mobile spune că noul S42 va putea fi spălat în continuare cu apă și săpun, dar și cu substanțe dezinfectante.

Terminalul se va adresa persoanelor care lucrează în sistemul sanitar, dar și celor care trebuie să viziteze multe locuri prin prisma locului de muncă.

În timpul pandemiei au fost dezvoltate mai multe materiale și soluții anti-microbiene.

O echipă de la LAMP Lab din cadrul University of Pittsburgh a dezvoltat un material care nu doar că poate respinge lichidele, precum sângele sau saliva, dar nu le permite nici virusurilor și bacteriilor să adere la suprafața lui.

Totodată, o echipă de cercetători de la o universitate din Hong Kong a inventat un strat anti-microbian care poate rezista timp de trei luni pe suprafețele pe care este aplicat.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro, Go4games.ro și Apropotv.ro. Are 15 ani de experienţă în presa centrală şi a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro ... citește mai mult