O machetă Pixel Fold dezvăluie design-ul și dimensiunile telefonului. VIDEO

17.01.2023
foto: Dave2D

Am tot văzut leak-uri despre telefonul pliabil de la Google, modelul Pixel Fold, dar acum avem și o idee mai bună despre cât de mare va fi acest dispozitiv și cum va arăta. YouTuber-ul Dave2D a publicat un clip în care prezintă o machetă a telefonului, realizată pe baza planurilor disponibile online, cu o balama funcțională. Acest gen de machetă este folosită de obicei pentru realizarea accesoriilor înainte de lansare, deci ar trebui să fie destul de apropiată de produsul final.

Pixel Fold va avea un design mai puțin „premium” decât modelele concurente

Se pare că Google adoptă un format mai lat, cu un ecran frontal similar cu cel de pe Oppo Find N. De altfel, există și alte asemănări cu modelul de la Oppo. Ecranul se pliază într-o manieră similară, formând forma unei picături de apă între cele două jumătăți, în timp ce ecranul stă complet închis. Balamaua pare să fie destul de simplă, ceea ce probabil că înseamnă că Google va căuta să aducă acest telefon pe piață la un preț mai mic.

pixel fold thick
foto: Dave2D

Iar asta nu este tot ce sugerează că vom avea de a face cu un telefon mai de buget în zona pliabilelor. Ecranul pliabil, orientat în format landscape când este deschis, are margini negre sus și jos, iar camera este amplasată deasupra ecranului. Astfel, Google ar putea să taie din costuri și mai mult.

Telefonul va integra difuzoare stereo, un sistem de camere cu trei obiective, similar cu Pixel 7 Pro. Cel mai probabil, și modelul Fold va folosi hardware proprietar, precum procesoare Google Tensor din generațiile 2 sau 3.

În termeni de dimensiuni, ecranul frontal va măsura 5.79” cu o rezoluție de 2.100 x 1.080 pixeli, iar cel intern va măsura 7,58” cu rezoluție de 2.208 x 1.840 pixeli. Grosimea dispozitivului va fi de numai 5,7mm atunci când este deschis.

Rămâne de văzut însă dacă Google va putea aduce Pixel Fold pe piață la un preț mai mic decât concurența. Samsung continuă să țină prețurile ridicate pe fiecare generație de Galaxy Fold, în timp ce concurența încearcă să scadă prețurile, dar momentan reușește doar în China, cele din vest fiind apropiate.

sursa: Dave2D

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult