O nouă actualizare aduce pe telefoanele Samsung o funcție dorită de mulți utilizatori

01.04.2024
O nouă actualizare aduce pe telefoanele Samsung o funcție dorită de mulți utilizatori

Noua actualizare a One UI reintroduce o funcție foarte utilă pentru ecranul telefoanelor. Samsung readuce la viață funcția de protecție pentru ecranele OLED.

Samsung a început să distribuie noua actualizare One UI 6.1 pentru dispozitivele sale mai vechi, cum ar fi telefoanele din seria Galaxy S23 și reintroduce o funcție foarte utilă pentru viața ecranelor OLED.

Când Samsung a lansat pentru prima dată actualizarea One UI 6.0, bazată pe Android 14, pentru dispozitivele Galaxy, s-a observat rapid că producătorul a eliminat o parte din protecția la ardere pentru afișajul OLED. În versiunile anterioare, software-ul schimba ușor poziția pictogramelor în bara de stare pentru ca acele pictograme să „ardă” pe afișaj în timpul utilizării prelungite. Funcția nu a fost eliminată complet, deoarece încă funcționează cu bara de navigare din partea de jos a afișajului și cu funcția Always On Display.

Telefoanele Samsung primesc capabilități superioare pentru protecția ecranelor OLED

Potrivit 9to5Google, se pare că Samsung readuce odată cu noua actualizare funcționalitățile pe care le-a eliminat în versiunea de software One UI 6.0. În One UI 6.1, Samsung a restabilit protecția împotriva arderii pentru bara de stare. Pictogramele își schimbă ușor poziția pe parcursul utilizării dispozitivului. Acest lucru a fost confirmat în mod special pe Galaxy S23 Ultra, care este dispozitivul la care s-a observat inițial că Samsung a omis protecția.

Noua versiune de software One UI 6.1 este în curs de lansare și ajunge treptat pe următoarele dispozitive: Galaxy S23 și derivatele seriei, Z Fold 5, Z Flip 5 și tableta Tab S9. Atracțiile principale ale acestor noi actualizări constau, în special, în funcții Galaxy AI, dar și ajustări precum această protecție îmbunătățită pentru ecran.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Ionuț Vîlciu
Curios din fire, fascinat de tehnologie, jocuri, gadgeturi și pasionat de lumea auto, Ionuț și-a început cariera în jurnalism alături de echipa WASD.ro. De acolo a urmat o incursiune în presa automobilistică, alături de ProMotor. Când nu scrie despre mașini, redactează articole despre ... citește mai mult