O țară din Europa va permite din 2021 stocarea cărții de identitate pe telefonul mobil

12.02.2021
O țară din Europa va permite din 2021 stocarea cărții de identitate pe telefonul mobil

Cetățenii din Germania vor putea să își stocheze pe telefonul mobil cartea de identitate pentru autentificare online. Este vorba despre dovada identității pentru sisteme oficiale, care necesită prezentarea unui card de identitate. Anterior, aceste autentificări se realizau exclusiv cu un card fizic și un cititor, dar acum se va putea face fără acestea, doar cu datele stocate pe telefonul mobil.

Germania face eforturi pentru a accelera digitalizarea

Ministerul de Interne al Germaniei a anunțat că începând din această toamnă, o carte de identitate electronică va putea fi stocată pe telefoanele mobile. Aceasta va putea fi folosită atât în comunicarea cu autoritățile țării, cât și cu afaceri private, care vor putea citi și interpreta aceste date. Pentru a evita furtul de identitate, ID-ul virtual va putea fi protejat cu un cod PIN. Nu a fost însă dezvăluit încă cum va funcționa această soluție.

Având în vedere că este vorba despre un document atât de important, este posibil ca autoritățile germane să lucreze alături de dezvoltatorii platformelor mobile, precum Apple și Google, pentru integrarea acestui ID personal în sistemele de plată Apple Pay și Google Pay. Apple Wallet deja poate stoca în siguranță, protejate de un PIN, amprentă sau recunoaștere facială, datele de pe cardurile bancare, chei digitale pentru mașini și alte astfel de informații importante precum bilete de avion. Într-o manieră similară, Google Pay oferă un portofel virtual, în care pot fi stocate carduri bancare și bilete de avion.

Tot în încercarea de accelerare a digitalizării țării, legislatorii germani au adoptat de curând o lege care va permite companiilor din mediul privat și cetățenilor să poată accesa datele publice în format digital. Autoritățile speră ca acest acces, similar cu un API, să încurajeze dezvoltarea de noi aplicații care să le centralizeze pentru publicul larg.

sursa: AP

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult