One Plus 11, doar cu puțin mai rezistent decât predecesorul OnePlus 10. VIDEO

01.03.2023
One Plus 11, doar cu puțin mai rezistent decât predecesorul OnePlus 10. VIDEO

După eșecul avut cu OnePlus 10, telefon care s-a rupt de la mijloc în testul de îndoire publicat pe canalul YouTube JerryRigEverything, producătorul a pus ceva mai mult efort în rigidizarea carcasei One Plus 11. Însă din păcate, alegerile neinspirate pe partea designului exterior au dus aproape la același rezultat.

Trecut prin obișnuita suită de teste mai mult sau mai puțin relevantă pentru utilizare reală, ce include încălzirea ecranului cu flacăra deschisă a unei brichete și „verificarea” durității fiecărui element de carcasă folosind lama unui cutter, OnePlus 11 nu a dat cârcotașilor spectacolul așteptat. Ajuns la testul de îndoire, telefonul nu s-a rupt de la jumătate, la fel ca modelul anterior. Totuși, testul relevă anumite vulnerabilități pe care utilizatorii de rând nu le vor sesiza, decât când deja este prea târziu.

Spre exemplu, capacul din sticlă aplicat pe spatele telefonului s-a spart sub forța de apăsare a degetelor, având ca punct de pornire colțul ornamentului supradimensionat, aplicat camerei foto principale. În schimb, îndoirea carcasei în direcția opusă a lăsat ecranul intact, fapt ce sugerează o distribuție inadecvată a forțelor între șasiul carcasei și capacul din sticlă, care este forțat mai ales într-un colț, până la fisurare. Putem doar presupune că același „efect” se poate manifesta și la scăparea telefonului pe jos, concentrând șocul impactului către o anume zonă a capacului din sticlă.

Cât despre alte teste relevante, testul de zgâriere a ecranului relevă aceeași anduranță de nivel MOHS 6-7, întâlnit la majoritatea dispozitivelor smartphone. Nici rama din aluminiu nu este mai protejată, singurul aspect pozitiv fiind tastele laterale, care nu pot cădea din carcasa telefonului, cum se poate întâmpla la telefoanele Pixel 7. Altfel spus, folosirea unui telefon OnePlus 11 fără carcasă de protecție invită la colectarea zgârieturilor superficiale încă din primele zile de utilizare, fiind doar o chestiune de tipă până ce juliturile mai adânci își vor face apariția pe rama laterală, sau chiar pe ecran.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult