OnePlus 10 Pro și alte patru modele smartphone vor primi încărcare rapidă de 125W, în 2022

15.11.2021
OnePlus 10 Pro și alte patru modele smartphone vor primi încărcare rapidă de 125W, în 2022

Oppo a dezvăluit anul trecut tehnologia sa de încărcare rapidă la 125W, capabilă să încarce bateria unui smartphone în aproximativ 20 de minute. Însă problemele legate de uzura accelerată indusă acumulatorilor au motivat mai multă prudență cu folosirea acesteia la scară largă.

Între timp, condițiile de piață s-au schimbat, tot mai mulți dintre producătorii rivali lansând telefoane cu încărcare rapidă de peste 100W, Oppo trebuind să livreze mai multe produse echipate cu această tehnologie pentru a-și păstra competitivitatea.

Potrivit zvonurilor circulate dintr-o sursă de încredere, lista telefoanelor prevăzute cu încărcare rapidă la 125W se lărgește considerabil începând cu anul 2022, urmând să cuprindă cel puțin 5 dispozitive: OnePlus 10 Pro, Realme GT 2 Pro, Oppo Find X4, Oppo Reno 8 Pro și un model din seria Oppo N. Merită amintit faptul că Oppo, Realme și OnePlus fac parte din același conglomerat de companii chinezești, împărțind multe tehnologii hardware și software.

Interesantă este și menționarea seriei Oppo N, recunoscută pentru prezența unei camere foto rotative pe direcția față spate. Având în vedere faptul că ultimul telefon din această serie, Oppo N1, a fost lansat în anul 2014, rămâne de văzut cum intenționează inginerii Oppo să continue acest experiment de design.

oppo 125w flash charge încărcare rapidă

În trecut, Oppo a publicat date care sugerau că după 800 de cicluri de încărcare la 65W, un acumulator poate scădea la 90-91% din capacitatea totală. Astfel, în aproximativ 2-3 ani de utilizare pierzi cam 10% din capacitatea acumulatorului. În acest timp, avantajul este că poți încărca telefonul în doar 40 de minute de la 0 la 100%. Însă cu tehnologia Flash Charge de 125W, telefonul ar putea ca după 800 de cicluri de încărcare/descărcare să prezinte o uzură a bateriei de cel două ori mai mare, în rând cu aportul de putere la încărcare. Ce-i drept, tehnologia acumulatorilor a mai evoluat între timp, la fel și metodele de răcire folosite pentru disiparea căldurii generate în timpul procesului de încărcare, ameliorând astfel uzura suferită.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult