Tehnologia de încărcare rapidă la 125W de la Oppo degradează de două ori mai repede acumulatorii

16.07.2020
Tehnologia de încărcare rapidă la 125W de la Oppo degradează de două ori mai repede acumulatorii

Oppo a anunțat ieri noile sale soluții de încărcare rapidă, care vor oferi pe dispozitivele compatibile timpi de încărcare de numai câteva minute de la 0 la 100%. Producătorul chinez avea deja cea mai rapidă încărcare de pe piață, la 65W, însă avansul tehnologic din acest domeniu permite acum încărcarea la putere chiar dublă. Reprezentanții Oppo au vorbit însă și în trecut despre faptul că această încărcare rapidă poate avea efecte negative asupra acumulatorilor, iar noile informații oferite de companie confirmă acest lucru. Bateriile se vor degrada mai repede cu încărcarea rapidă la 125W de la Oppo.

Tehnologia de încărcare rapidă de la Oppo degradează mai repede bateriile

În trecut, compania a publicat date care sugerau că după 800 de cicluri de încărcare la 65W, un acumulator poate scădea la 90-91% din capacitatea totală. Astfel, în aproximativ 2-3 ani de utilizare pierzi cam 10% din capacitatea acumulatorului. În acest timp, avantajul este că poți încărca telefonul în doar 40 de minute de la 0 la 100%.

Noua tehnologie Flash Charge de încărcare rapidă la 125W, anunțată oficial ieri, permite acum încărcarea în sub 20 de minute a unui smartphone care folosește acumulator cu capacitate de 4.000 mAh. Dar acest timp economisit afectează negativ acumulatorul în timp. Din cauza temperaturilor ridicate de operare, Telefonul ar putea ca după 800 de cicluri de încărcare și descărcare să prezinte o uzură a bateriei de două ori mai mare, în rând cu aportul de putere la încărcare.

Oppo spune că uzura după acești 2-3 ani obișnuiți de utilizare ar fi de 20% din capacitatea totală. Cu toții știm însă că astfel de valori teoretice sunt altfel în realitate. Sunt mulți alți factori care pot afecta „sănătatea bateriei”. Unul ar fi temperatura mediului înconjurător. Iarna, bateriile țin în general mai puțin, în timp ce temperaturile ridicate duc la degradarea lor mai rapidă. Mai mult, încărcarea completă la 100% și menținerea la această valoare, cât și descărcarea completă la 0% degradează capacitatea totală a bateriei.

Momentan, tehnologia la încărcare la putere de 125W nu este inclusă în niciun smartphone disponibil de la Oppo. Alte companii precum iQOO și Realme, de asemenea membre ale grupului BBK Electronics, au anunțat tehnologii de încărcare similare.

sursa: Android Authority

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult