OnePlus 10R, pregătit cu chipset MediaTek, mai rapid decât echivalentul Qualcom cu preț mai mare

28.03.2022
OnePlus 10R, pregătit cu chipset MediaTek, mai rapid decât echivalentul Qualcom cu preț mai mare

În mod amuzant, pregătit de producătorul chinez folosind numele de cod pickle (murătură), OnePlus 10R se arată a fi o alternativă credibilă la la telefoane din gama premium și chiar flagship.

Așteptat după jumătatea anului în curs, OnePlus 10R ar urma să vină echipat cu chipsetul Dimensity 8100, versiunea cu frecvențe crescute a soluției Dimensity 8000, suficient de rapidă pentru a oferi o alternativă credibilă și eventual mai ieftină la telefoanele bazate pe Snapdragon 888 deja lansate.

Departe de a fi o soluție de compromis, OnePlus 10R ar urma să vină în versiuni cu 8GB sau 12GB memorie RAM, respectiv 128/256GB stocare internă cu format UFS 3.1.

Lista dotărilor ar urma să fie completată cu un ecran AMOLED FHD+ de 6.7 inch, funcționând cu rată de refresh la 120Hz. Sunetul este redat folosind difuzoare stereo, dar se face remarcată absența conectorului dedicat pentru căști, de tip jack 3.5mm.

Configurația foto are ca element principal o cameră de 50MP cu stabilizare optică, motorizată de senzorul Sony IMX766. Rețeta este completată cu o cameră ultrawide de 8MP (Sony IMX355 cu stabilizare optică) și cameră macro de 2MP. La partea din față, camera foto de 16MP ar trebui să fie suficientă pentru majoritatea situațiilor.

OnePlus 10R

În ce privește acumulatorul, OnePlus 10R vine în două variante de echipare, cu 4500mAh și încărcare rapidă la 150W, respectiv 5000mAh și încărcare de 80W. Dacă par deja familiare, este doar pentru că specificațiile se regăsesc și la Realme GT Neo3, produsul unui alt brand deținut de aceeași companie-mamă, BBK. Un alt telefon așteptat cu specificații similare este OnePlus Nord 3. Rămâne de văzut ce anume va a prezenta evenimentul de lansare programat pentru data de 31 martie.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult