OnePlus 12: cel mai bine dotat flagship din 2024? Specificații și imagini noi

23.08.2023
OnePlus 12: cel mai bine dotat flagship din 2024? Specificații și imagini noi

Lansat la începutul anului 2023, OnePlus 11 a pus brand-ul secundar de la Oppo pe o cale mai bună decât experimentele anilor precedenți, iar OnePlus 12 pare că va reprezenta un nou pas înainte pentru seria sa de flagship-uri. O Nouă listă de specificații hardware și imagini 3D realizate pe baza planurilor oficiale au fost publicate pe internet, iar totul sugerează că vom avea de a face cu un nou telefon cu specificații de top la momentul lansării.

OnePlus 12 va fi unul dintre telefoanele echipate cu 24 GB RAM

Lista de specificații include, așa cum ne-am fi așteptat de la un flagship din 2024, un Snapdragon 8 Gen 3, următorul procesor de top de la Qualcomm. Acesta va fi disponibil alături de configurații cu 16 GB RAM în varianta de bază și 24 GB în varianta de top. Vedem din ce în ce mai multe telefoane cu 24 GB RAM în ultimele săptămâni, însă, până acum nu vedem nici o nevoie imediată pentru mai mult RAM. În același timp, telefoanele continuă să se scumpească. 8 sau 12 GB RAM par să fie în continuare de ajuns pentru smartphone-uri în 2023 și pentru următorii câțiva ani, dar noile telefoane dublează aceste valori fără un motiv clar.

OnePlus-12-5K1-scaled-3

Un alt upgrade major la OnePlus 12 va fi acumulatorul, care va oferi o capacitate de 5.400 mAh cu încărcare rapidă la 100W pe fir și la 50W pe wireless folosind un încărcător proprietar. Ecranul rămâne un AMOLED de 6,7” cu rezoluție QHD+ și refresh rate la 120 Hz, comparabil cu ceea ce oferă Samsung pe modelele sale Ultra.

Și camera foto va primi îmbunătățiri. Așa cum se vede în imagini, camera foto cu zoom va beneficia de un obiectiv periscopic, primul de acest gen de pe un telefon OnePlus. Acesta ar oferi un zoom optic care mărește de doar 3 ori, dar va fi echipat cu un senzor de 64 megapixeli, deci ar putea face zoom „lossless” prin crop. Celelalte două camere vor fi de 50 megapixeli, pentru obiectivele ultrawide și wide.

dcs oneplus 12

OnePlus 12 este așteptat pentru un anunț oficial în luna ianuarie. Așa cum ne-am obișnuit, telefonul ar putea fi mai întâi disponibil în China, iar abia la câteva luni distanță ar putea ajunge și în Europa.

sursa: Smartprix,

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult