Realme GT5 va permite over sau underclocking, la fel ca un PC de gaming

22.08.2023
Realme GT5 va permite over sau underclocking, la fel ca un PC de gaming

Controlul precis al frecvențelor procesorului este ceva ce întâlnim mai degrabă în zona de PC-uri, unde utilizatorii sunt liberi să își configureze componentele exact așa cum au nevoie pentru a atinge o performanță cât mai înaltă. Anumite smartphone-uri, în special din zona de gaming au permis în ultimii ani un control mai avansat asupra performanței, însă telefoanele „obișnuite” nu prea oferă prea mult loc de experimentat. Se pare însă că Realme crede că utilizatorii își doresc acces rapid la posibilitatea de a face over sau underclocking, iar modelul GT5 va fi primul care va integra un „Geek Performance Panel” pentru control al frecvențelor.

Următorul flagship Realme, GT5, are un panou de control avansat pentru frecvența procesorului

Imaginile din acest articol au fost original publicate de către Digital Chat Station, leaker-ul chinez de pe Weibo, care dezvăluie astfel că Realme GT5, următorul flagship al brand-ului secundar de la BBK Electronics, va oferi utilizatorilor libertate completă în controlul frecvențelor.

Acest Geek Performance Panel (traducere automată din Chineză) oferă acces la modificarea frecvențelor manual, dintr-o listă predefinită, pentru toate cele trei tipuri de nuclee integrate în Snapdragon 8 Gen 2. Vorbim despre nucleul X3 de performanță înaltă, cât și despre nucleele medii și de eficiență. Fiecare în parte poate opera la o frecvență setată manual, putând astfel să optimizezi performanța și consumul în funcție de nevoi.

Imaginile arată acest meniu afișat deasupra unui joc video, sugerând că poți să crești frecvența de funcționare a procesorului pentru a câștiga un framerate mai bun, sau poți scădea frecvența în cazul în care jocul nu are nevoie de atât de multă performanță, reușind astfel să obții un consum redus de energie.

Realme GT5 nu este un telefon „de gaming”, însă pare că brand-ul chinez ca oferi o atenție sporită acestei componente. De altfel, noul flagship se anunță a fi un telefon de top, cu o configurație de invidiat. Modelul cel mai scump va fi livrat cu 24 GB memorie RAM și 1 TB stocare internă, așa cum am mai văzut în ultima vreme și de la alte brand-uri. Realme GT5 este programat pentru lansare pe 28 august. Nu există informații despre o lansare în afara Chinei.

sursa: Weibo

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult