OnePlus 3 ar putea primi un model „Plus” cu 6 GB RAM

27.04.2016
OnePlus 3 ar putea primi un model „Plus” cu 6 GB RAM

Nu este niciun secret că OnePlus pregăteşte cel puţin un nou dispozitiv pentru lansare în 2016, însă până în prezent, detaliile despre următorul flagship al companiei nu au fost tocmai surprinzătoare. O nouă listare pe Geekbench, popularul test sintetic pentru smartphone-uri, sugerează că există posibilitatea de a primi două dispozitive OnePlus 3, unul fiind echipat cu hardware chiar peste aşteptări, foarte probabil la un preţ cu mult sub cel al concurenţei directe cu performanţă comparablă.

Listarea descrie un smartphone numit „Rain Rain A3000” care are la bază deja celebrul chipset Snapdragon 820 de la Qualcomm, un quad-core cu nuclee Krait, care pare a fi tactat la 1,59 GHz, puţin mai jos decât în cazul altor dispozitive. Este posibil ca acest detaliu să fie eronat, întrucât procesorul rulează la o frecvenţă mai mică atunci când nu este solicitat, care creşte atunci când este necesar. Alături de Snapdragon 820, dispozitivul Rain Rain vine cu 6 GB memorie RAM, mai mult decât se preconiza în trecut, fiind probabil o măsură de precauţie împotriva noilor dispozitive de top programate de concurenţă pentru a doua jumătate a anului (precum Galaxy Note 6).

Faptul că telefonul este marcat sub numele „Rain Rain” sugerează o versiune diferită faţă de OnePlus A3000 pe care l-am regăsit în alte listări online. Este posibil ca anul acesta compania chineză să apeleze la o practică destul de populară în ultimii ani, care implică lansarea a două dispozitive similare, cu specificaţii de top. Unul dintre ele oferă însă câteva lucruri extra, dedicate celor mai pretenţioşi utilizatori, de unde vine şi denumirea „Plus”. Nu este clar însă dacă OnePlus 3… „Plus” va veni cu un display mai mare (sau cu rezoluţie ridicată) faţă de modelul de bază, care a a fost listat în trecut cu „doar” 4 GB memorie RAM.

Lansarea lui OnePlus 2 a avut anul trecut loc de obicei în luna iulie, deci nu ar trebui să ne mirăm dacă vom primi un anunţ pentru OnePlus 3 şi OnePlus 3 Plus în vara acestui an.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult