OnePlus 5 ar putea integra un sistem dual-camera

27.04.2017
OnePlus 5 ar putea integra un sistem dual-camera

Întrucât au fost atinse anumite limite ale tehnologiilor de fotografie pe dispozitivele mobile, mulţi producători de smartphone-uri au optat pentru integrarea de sisteme dual-camera pe noile dispozitive de top. Se pare că acest trend va continua şi în 2017, în ciuda faptului că Samsung Galaxy S8 a optat pentru o cameră similară cu cea de pe modelul de anul trecut. OnePlus pare să fie următorul brand important care va beneficia de doi senzori foto pe partea din spate, dacă imaginile scăpate pe internet se dovedesc a fi reale.

Primele imagini cu OnePlus 5 (sau OnePlus 4?), care au ajuns pe internet prin intermediul India Today Group, prezintă un smartphone cu design diferit faţă de cel al modelului anterior, care beneficiază de două camere foto în partea de sus, un blitz poziţionat sub acestea şi logo-ul OnePlus. Dispozitivele precedente ale companiei nu au fost niciodată apreciate în mod special pentru camera foto, însă cu integrarea unui astfel de sistem cu doi senzori, este posibil să vedem o evoluţie importantă la acest capitol.

Anumite companii au ales să folosească cel de-al doilea senzor pentru zoom optic, echipând camera secundară cu un obiectiv cu distanţă focală mai mare, însă alte companii au preferat să folosească senzorul pentru realizarea de fotografii alb-negru, pentru focalizare mai precisă sau pentru aplicarea unui efect de blur în jurul subiecţilor.

Alte detalii despre OnePlus 5 nu avem în acest moment, însă se zvoneşte că noul dispozitiv va integra un chipset Snapdragon 835 de la Qualcomm, 6 GB memorie RAM şi un display QHD. Data de lansare nu este cunoscută încă, dar tradiţional compania lansează noi modele flagship în timpul verii.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult