OnePlus 6T renunţă la jack-ul audio. CEO-ul companiei sugerează „îmbunătăţirea experienţei de utilizare”

14.09.2018
OnePlus 6T renunţă la jack-ul audio. CEO-ul companiei sugerează „îmbunătăţirea experienţei de utilizare”

OnePlus era unul dintre puţinii producători care a ales să păstreze jack-ul de 3,5 mm pentru căşti. Se pare însă că modelul OnePlus 6 a fost ultimul model al companiei livrat cu jack audio, întrucât deja a fost confirmat faptul că următoarea revizie hardware, OnePlus 6T nu va avea un asemenea port. Confirmarea a venit însă pe căi oficiale, alături de un anunţ pentru o nouă pereche de căşti care foloseşte port-ul USB Type-C pentru conectare.

Conform CEO-ului OnePlus, Carl Pei, datele pe care le aveau înainte de lansarea OnePlus 6 spuneau că utilizatorii lor deja foloseau în proporţie de 59% căşti wireless deja, încă de dinaintea lansării căştilor Bullets Wireless. Acum că acestea sunt pe piaţă la un preţ accesibil, acel procent cu siguranţă a crescut.

Tot Carl Pei vorbeşte despre această decizie, justificând-o ca o „îmbunătăţire a experienţei de utilizare” şi care adaugă valoare noului produs, putând asigura o autonomie mai mare a dispozitivului (practic, e mai mult spaţiu intern pentru un acumulator mai mare). În teorie, utilizarea port-ului USB Type-C ar trebui să ofere o calitate audio superioară, semnalul digital fiind redat în forma sa originală, fără a fi transformat în semnal analogic pe care căştile cu jack să îl poată reda.

Compania va oferi pentru utilizatorii de OnePlus 6T noua pereche de căşti Type-C Bullets, care pare să folosească acelaşi design şi probabil aceleaşi difuzoare ale modelelor Bullets originale, însă va folosi o mufă Type-C pentru conectare. Acestea vor fi probabil incluse în pachetul OnePlus, pentru cei care nu vor să folosească un dongle pentru conectarea căştilor pe care le au deja.

Acum că şi OnePlus a renunţat la jack-ul audio, mai sunt doar două companii cu renume care încă au modele nou lansate cu jack: Samsung şi LG. Rămâne de văzut dacă în 2018 şi acestea vor renunţa la vechiul standard pentru căşti, sau dacă vor folosi includerea lui ca un bonus pe care concurenţa nu îl oferă.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult