OnePlus 7 dezvăluit de un producător de accesorii. Vine fără notch şi cu trei camere foto

03.04.2019
OnePlus 7 dezvăluit de un producător de accesorii. Vine fără notch şi cu trei camere foto

OnePlus 7 este aşteptat abia peste aproape 2 luni, însă deja design-ul telefonului ar trebui să fie într-un stadiu destul de final, întrucât telefoanele ajung în producţie cu aproximativ trei luni înainte de momentul în care ajung în magazine. Astfel, primele imagini relativ oficiale, publicate de un producător de accesorii din China, ne oferă prima privire asupra design-ului complet al telefonului, dezvăluind câteva caracteristici interesante.

OnePlus 7 va veni cu un ecran fără decupaje

Imaginile noi cu OnePlus 7 prezintă un telefon cu ecran complet. Generaţia OnePlus 6 a fost prima care a introdus un „notch” în ecuaţie, iar modelul 6T a redus dimensiunile acestuia la minimum, cu un mic decupaj în formă de picătură de apă pentru a găzdui camera frontală.

Se pare însă că de data aceasta, OnePlus optează pentru o soluţie mai complexă, dar care are un efect impresionant asupra design-ului telefonului. Compania a integrat o cameră retractabilă în partea de sus, echipată cu motoraşe şi un sistem mecanic, care va scoate automat camera frontală atunci când este necesară. Acest lucru înseamnă desigur că telefonul nu va beneficia de rezistenţă la apă şi că în anumite cazuri, sistemul mecanic ar putea să se defecteze (în cazul în care intră praf sau nisip în interior, sau la un şoc mecanic mai brutal).

Galerie foto

Primul telefon OnePlus cu o cameră triplă

Modelele OnePlus din trecut au folosit maximum două camere foto, cea secundară fiind întotdeauna dedicată captării de informaţii în alb-negru, pentru îmbunătăţirea detaliilor în cadrul final. OnePlus 7 pare să integreze un sistem cu trei camere, însă nu este clar ce va face fiecare dintre acestea.

Există posibilitatea ca OnePlus să păstreze sistemul de camere „gemene” color + alb-negru pentru cadre „wide” îmbunătăţite, şi să integreze o nouă cameră cu zoom, sau una ultra-wide, însă având în vedere faptul că multe companii concurente aleg să ofere versatilitate extinsă, probabil că vom avea de a face cu ceva mai „standard”. Probabil că va fi vorba despre sistemul wide + zoom + ultra-wide pe care îl vedem pe modelele Samsung, LG şi Huawei din ultima perioadă.

Construcţie premium marca OnePlus

Telefonul pare să fie realizat din nou din sticlă curbată pe ambele părţi, imaginile sugerând că şi ecranul va fi chiar puţin curbat la margini. Telefonul are o ramă extrem de subţire în jurul panoului, doar în partea de jos putând fi observat un mic spaţiu negru ceva mai pronunţat, însă în ton cu ceea ce oferă şi dispozitivele concurente.

Rama metalică găzduieşte port-ul USB Type-C, difuzorul principal şi slot-ul pentru cartele în partea de jos, butonul de volum pe stânga şi butoanele Power şi Silent pe partea din dreapta. În afară de Apple, OnePlus este singura altă companie care produce smartphone-uri care oferă un buton fizic pentru configurarea profilelor de sunet.

Asemeni OnePlus 6T, modelul OnePlus 7 din imagini pare să beneficieze de un senzor de amprentă în display, întrucât acesta nu este prezent pe spatele dispozitivului.

OnePlus 7 – Data de lansare şi preţ

OnePlus 6 a fost dezvăluit pe data de 16 mai şi a ajuns la vânzare pe site-ul companiei pe 22 mai, livrările începând la scurt timp după. Există posibilitatea ca OnePlus 7 să păstreze un calendar de lansare similar, iar preţul va rămâne cel mai probabil la fel: 549 euro în varianta standard, 589 în varianta imediat superioară şi 629 euro în varianta de top cu maximum de memorie RAM şi spaţiu de stocare.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult