OnePlus 8 Pro va primi un update pentru a dezactiva camera cu „raze X”. UPDATE

19.05.2020
OnePlus 8 Pro va primi un update pentru a dezactiva camera cu „raze X”. UPDATE
UPDATE: OnePlus 8 Pro va dezactiva camera care vede prin plastic doar în China, a clarificat compania și doar temporar. Se pare că aceasta va fi reinstaurată odată ce va fi modificată în așa fel încât să eliminte îngrijorările de intimitate pe care unii utilizatori le-ar putea avea. (via Android Police)

Articolul original: Săptămâna trecută, mai mulți utilizatori au descoperit că cea de-a patra cameră de pe OnePlus 8 Pro, responsabilă pentru reglarea culorilor pentru fotografiile de pe celelalte camere, poate fi folosită pe post de „cameră cu raze x”. De fapt, spectrul în care „vede” această cameră îi permite să vadă lumina care trece prin anumite suprafețe din plastic subțire sau chiar prin haine. În urma reacțiilor la această funcție, compania OnePlus a anunțat că va oferi un update care va elimina această funcționalitate de pe cameră.

OnePlus a anunțat că va actualiza camera de pe modelul 8 Pro

Conform unui articol publicat pe contul oficial de Weibo al companiei, OnePlus 8 Pro va primi un update de software pentru a evita problemele de intimitate pe care această funcție accesibilă din meniul de filtre le-ar putea cauza utilizatorilor telefoanelor sau celor din jurul lor. Nu este însă clar dacă acest update va fi lansat sub formă de actualizare de Android, sau dacă doar aplicația de cameră va fi actualizată individual pentru a elimina această funcționalitate.

În același timp, nu este tocmai clar dacă OnePlus va dezactiva acea cameră de pe OnePlus 8 Pro complet, astfel limitând capabilitățile foto ale telefonului, sau dacă doar accesarea ei individuală va fi ascunsă. Dacă aceasta va fi încă activă, nu vor fi prea multe lucruri care ar putea limita un dezvoltator software să reactiveze funcția printr-o aplicație pe care o poate publica pe Google Play Store sau chiar în format apk pe site-ul propriu.

OnePlus 8 Pro este în acest moment unul dintre cele mai puternice telefoane de pe piață și unul dintre cele mai râvnite dispozitive, fiind semnificativ mai ieftin decât alte modele „flagship” chiar și cu prețul său mai mare, oferind toate funcționalitățile pe care și acelea le integrează.

Când se lansează update-ul

Anunțul OnePlus spune că o actualizare software care să adreseze această „problemă” va fi lansată în aproximativ o săptămână. Nu este clar dacă respectivul update va adăuga și altă funcționalitate sau dacă va repara și alte probleme ale interfeței Oxygen OS.

(via Android Police)

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult