OnePlus 8 Pro 5G are o cameră cu „raze X” care poate vedea prin plastic

14.05.2020
OnePlus 8 Pro 5G are o cameră cu „raze X” care poate vedea prin plastic

OnePlus 8 Pro 5G nu este doar cel mai puternic smartphone lansat de producătorul chinez, ci și cel mai scump. Fanii brandului au rămas puțin dezamăgiți când au aflat că acest model se apropie extrem de mult de prețurile altor branduri din piață, însă o nouă funcție, descoperită în aplicația de cameră ar putea să justifice pentru unii dintre utilizatori costul extra. OnePlus 8 Pro 5G este singurul telefon de pe piață care pare să aibă o funcție „X-Ray”, care poate să „vadă” prin plastic.

Această funcție nu pare să fie una obligatoriu integrată de către OnePlus intenționat. Este vorba despre un filtru de imagine, care folosește noul colorimetru al telefonului pentru a afișa imaginile într-un spectru diferit de culoare. Astfel, obiectele din plastic neecranate pot părea „transparente” pentru camera lui OnePlus 8 Pro 5G. Această capabilitate îi va bucura în special pe cei pasionați de tehnologie, întrucât nu are vreo valoare practică.

Poți vedea astfel ce se ascunde în spatele unei suprafețe din plastic subțire, care nu are protecție pentru spectrul infraroșu, de exemplu. Poți vedea circuitele dintr-o telecomandă sau dintr-un controller de gaming, însă nu vei putea să vezi ce se află în interiorul unui telefon sau a unui computer, unei consolei sau alte dispozitive care au bucăți de metal la interior.

Accesarea acestei funcții este foarte simplă. Din aplicația de cameră, alegi filtrele de culoare și navighezi spre dreapta la ultima opțiune. Aceasta folosește camera de 5 megapixeli pentru a afișa imaginile într-un spectru de culoare care poate arăta cum lumina poate trece prin plastic. Vorbim mai degrabă despre un truc interesant, decât despre ceva ce OnePlus ar putea prezenta drept o funcție nouă.

De altfel, compania nu a vorbit despre această capabilitate în trecut. Totuși, OnePlus 8 Pro 5G pare să fie singurul smartphone de pe piață care oferă posibilitatea de a vedea prin suprafețe din plastic.

(via Phone Arena)

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult