OnePlus 9 Lite ar putea fi un model high-end ieftin cu procesor mai vechi

23.12.2020
OnePlus 9 Lite ar putea fi un model high-end ieftin cu procesor mai vechi

OnePlus 9E sau OnePlus 9 Lite nu va fi un smartphone mid-range, așa cum sugerează numele său. În schimb, OnePlus ar putea să îl echipeze cu hardware high-end, dar cu o generație în urmă, similar cu cel de pe modelele anterioare de smartphone-uri ale companiei. De altfel, modelele OnePlus 8 și 8T sunt în continuare considerate „flagship-urile” brandului, deci utilizatorii nu vor primi o experiență cu mult diferită din punct de vedere al performanței.

OnePlus 9 Lite ar putea utiliza Snapdragon 865

Pentru prima dată în istoria brandului OnePlus, o nouă serie de telefoane va fi lansată cu trei modele diferite, conform zvonurilor. Se pare că vom avea deja tradiționalele OnePlus 9 și OnePlus 9 Pro, despre care am mai tot auzit detalii, cât și un nou model OnePlus 9 Lite, despre care am auzit și că s-ar putea numi OnePlus 9E.

Acesta din urmă ar urma să fie un model de buget, prețul fiind destul de mic în comparație pentru a atrage utilizatorii sensibili la preț, dar care totuși își doresc un computer performant. În timp ce OnePlus 9 este așteptat la un preț de aproximativ 800 de dolari/euro, iar OnePlus 9 Pro ar putea atinge 900 sau chiar 1.000 de euro, modelul „Lite” ar putea costa undeva în jurul a 600 euro.

Și pentru a atinge acest prag de preț, compania urmează să ofere un telefon cu un chipset „învechit”, un Snapdragon 865, cel pe care îl găsim în prezent pe toate flagship-urile momentului. De altfel, aportul de performanță al noului Snapdragon 888 în raport cu 865 este de aproximativ 20%, deci probabil că în utilizare obișnuită majoritatea utilizatorilor nici nu vor simți vreo diferență.

Nu avem alte informații despre capabilitățile lui OnePlus 9 Lite, însă este posibil ca acesta să aibă multe în comun cu modelul OnePlus 8T lansat recent, cu un ecran la 90 sau 120 Hz, încărcare rapidă la 65W și probabil un design actualizat, aliniat la seria OnePlus 9.

Lansarea seriei OnePlus 9 este așteptată cândva în cursul primăverii din 2021.

sursa: Android Central

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult