OnePlus 9 primește calendar de lansare și specificații preliminare

21.10.2020
OnePlus 9 primește calendar de lansare și specificații preliminare

OnePlus 9 ar putea fi lansat cu o lună și jumătate mai devreme decât predecesroul OnePlus 8, producătorul sperând să concureze astfel mai bine rivalii Samsung, Xiaomi, etc.

Apărut „la jumătatea drumului”, OnePlus 8T s-a făcut remarcat prin prezența unui ecran AMOLED cu rată de refresh la 120Hz și tehnologie de încărcare rapidă capabilă să livreze până la 65W prin cablul USB-C. Având în vedere distanța în timp relativ mică, lansarea timpurie a succesorului ar fi improbabilă, dacă nu am avea în ecuație presiunea resimțită de producătorul OnePlus pentru compensarea vânzărilor sub așteptări determinate de efectele pandemiei COVID-19.

Când se lansează OnePlus 9

Deși producătorul OnePlus nu a comunicat o dată exactă pentru lansarea vârfului de gamă OnePlus 9, surse neoficiale dau ca sigură pregătirea unui eveniment de lansare pentru jumătatea lunii martie 2021. Cert este că OnePlus nu este singura companie care devansează calendarul de lansări, gigantul Samsung având deja fixată lansarea Galaxy S21 pentru luna ianuarie, tot cu șase săptămâni mai devreme decât ar fi indicat calendarul respectat în mod tradițional.

Venind ca o veste bună pentru consumatori, probabil că și alți producători smartphone vor devansa lansările pregătite. Totuși, asta nu înseamnă și că produsele anunțate prin evenimente transmise online vor fi efectiv disponibile în stocurile magazinelor, ci doar că nivelul competiției este ceva mai aprig anul viitor.

 

Specificații OnePlus 9

Chiar dacă este prea devreme pentru a forma o listă completă cu specificațiile OnePlus 9, este relativ sigur să presupunem că următorul flagship OnePlus va fi bazat pe Snapdragon 875, primul chipset high-end creat de Qualcomm folosind procesul de fabricație pe 5nm. Pe lângă tehnologia de încărcare rapidă la 65W, preluată de la modelul OnePlus 8T, mai putem spune despre noul flagship că va suporta încărcare wireless și va fi livrat într-o carcasă cu certificare IP68, pentru protecție împotriva pătrunderii de apă și praf.

Din păcate, pentru detalii complete despre caracteristicile ecranului și configurația camerei foto va trebui să așteptăm informații mai proaspete, obținute din sursele obișnuite de zvonuri.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult