OnePlus 9 Pro: filmare 4K la 120 FPS, ultra-wide fără deformare și fotografii la unghi 140 de grade

09.03.2021
OnePlus 9 Pro: filmare 4K la 120 FPS, ultra-wide fără deformare și fotografii la unghi 140 de grade

OnePlus a confirmat ieri că noua sa serie de smartphone-uri se va numi OnePlus 9 5G și că va folosi o cameră foto echipată cu tehnologie dezvoltată în parteneriat cu faimosul producător de camere foto Hasselblad. Acum avem și primele informații despre camera foto de pe modelul Pro, care va implementa câteva capabilități noi, pe care nu le-am mai văzut pe alte telefoane. Informațiile au fost dezvăluite folosind câteva clipuri video care prezintă noul senzor Sony IMX789, dezvoltat special pentru acest dispozitiv.

OnePlus 9 Pro ar putea oferi cea mai avansată cameră de pe piață

Senzorul dezvoltat de Sony are un raport de aspect neobișnuit, de 16:11, fiind astfel potrivit atât pentru filmări în format 16:9, cât și pentru fotografii 4:3, fără a fi necesară utilizarea unei zone mai mici din centrul senzorului pentru una dintre funcții, astfel, toți pixelii sunt disponibili în ambele cazuri de utilizare. Apoi, acesta este capabil să capteze fotografii RAW pe 12-biți.

Principalele noutăți pe care OnePlus 9 Pro le va introduce la capitolul captură foto și video sunt, în primul rând, filmarea 4K la 120 cadre pe secundă și procesarea HDR pe filmare în timp real, cât și fotografii ultra-wide fără distorsiuni, datorită unei lentile cu „formă liberă”.

În timp ce filmarea la framerate dublu față de ce era posibil în prezent va permite realizarea de cadre în slow-motion la rezoluție 4K, eliminarea distorsiunilor de lentilă va aduce cadre mult mai naturale, chiar dacă sunt realizate cu o cameră ultra-wide. Față de deformarea de 10-20% a lentilelor tradiționale, această lentilă cu formă liberă are o distorsiune de -1, adică aproape fără distorsiuni.

De asemenea, poziționarea pe verticală a lentilelor are și un scop practic. Se pare că OnePlus a ales să introducă lentilele la 90 de grade în corpul telefonului și folosește două prisme pentru a redirecționa lumina către lentile, similar cu un sistem telefoto de tip periscop. Folosind ambele camere simultan, sistemul de camere poate capta două imagini simultan și le poate lipi în software automat pentru a realiza cadre largi „extra-wide” la un unghi de 140 de grade.

oneplus 9 freeform

Camera frontală primește de asemenea un upgrade major, cu un nou sistem de focalizare automată mult mai rapid (o milisecundă) și posibilitatea de a focaliza la distanță mult mai mică (minimum 15 cm).

Seria OnePlus 9 va fi prezentată oficial pe 23 martie.

sursa: GSM Arena

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult