OnePlus 9E ar putea fi o nouă versiune accesibilă pentru seria OnePlus 9

01.12.2020
OnePlus 9E ar putea fi o nouă versiune accesibilă pentru seria OnePlus 9

Așteptat în prima jumătate a anului 2021, OnePlus 9E ar putea fi versiunea mai ieftină/compactă a seriei OnePlus 9.

Deocamdată, nu este clar unde anume se încadrează modelul 9E, însă dacă producătorul OnePlus a ales ca reper formula practicată de Samsung, atunci OnePlus 9E ar putea fi o variantă mai ieftină și ceva mai slab dotată a noului flagship.

Conform informațiilor neconfirmate oficial, configurația modelelor OnePlus 9 și OnePlus 9 Pro este bazată pe chipsetul Snapdragon 875, ajutat cu 8 GB/256 GB și 12 GB RAM/512 GB memorie. OnePlus 9 va fi livrat tot cu un ecran la 120 Hz, dar acesta ar putea fi puțin mai mare față de cel de 6,55” întâlnit pe modelul actual. Încărcarea rapidă la 65W este de asemenea așteptată să se întoarcă pe acest model.

Camera foto integrează doar trei senzori, față de patru pe OnePlus 8T, doi dintre aceștia deservind modurile de captură wide și ultra-wide.

OnePlus 9E

Cât despre OnePlus 9E, acesta s-ar putea alege cu mai puțină memorie și, eventual, un chipset Snapdragon din gama inferioară a producătorului Qualcomm. O altă diferență importantă ar putea fi dimensiunea carcasei, poziționând noul produs ca alternativă iPhone Mini.

Având în vedere tendințele observate și la alți producători, OnePlus ar putea dezvălui noua ofertă smartphone mai devreme decât în anii precedenți. Dacă de obicei compania chineză obișnuia să țină un eveniment de prezentare în aprilie, cu dată de lansare pe piață stabilită pentru luna mai, anul acesta s-ar putea să vedem telefoanele încă din luna martie.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult