Cum arată OnePlus 9, următorul smartphone high-end „aproape” premium

16.11.2020
Cum arată OnePlus 9, următorul smartphone high-end „aproape” premium

OnePlus 8T a fost lansat în urmă cu doar câteva săptămâni, însă deja avem primele informații despre OnePlus 9, următoarea generație de smartphone-uri high-end a producătorului chinez. Se pare că noul model va beneficia de multe dintre avantajele de design ale lui OnePlus 8T, în timp ce va îmbunătăți anumite aspecte care au fost deficitare. De altfel, camera pare să fie semnificativ modificată, chiar dacă nu avem detalii concrete despre aceasta.

OnePlus 9 va păstra liniile de design ale modelului 8T

91mobiles a publicat imagini cu design-ul exterior al unui nou model OnePlus 9. Acesta va beneficia de un ecran plat, la fel ca OnePlus 8T, pe care mulți utilizatori îl vor aprecia, cu siguranță. Acesta are un decupaj similar, iar din punct de vedere al caracteristicilor hardware nu vor exista multe diferențe. OnePlus 9 va fi livrat tot cu un ecran la 120 Hz, însă acesta ar putea fi doar puțin mai mare față de cel de 6,55” în diagonală de pe modelul din prezent.

Modulul de cameră pare să fie cel mai diferit aspect între cele două generații. Pe acesta integrează doar trei senzori, față de patru pe OnePlus 8T, însă doar doi dintre aceștia sunt de dimensiuni mari. Asta sugerează că avem de a face cu o cameră wide și una ultra-wide (sau zoom?) și un senzor care să asiste probabil la detectarea adâncimii. 8T integra și un senzor de adâncime, și o cameră macro.

oneplus_91

Totuși, aceste imagini descriu doar modelul OnePlus 9. Alături de acesta, OnePlus pregătește și un model OnePlus 9 Pro, care cel mai probabil va beneficia de câteva avantaje în pus: un ecran cu rezoluție mai mare, curbat la margini, o cameră foto mai performantă și, nu în ultimul rând, capabilități premium precum rezistență la apă și încărcare wireless. Desigur, acela va fi lansat și la un preț semnificativ mai mare.

De altfel, lansarea noilor modele OnePlus 9 este așteptată mai devreme decât în anii precedenți. Dacă de obicei compania chineză obișnuia să țină un eveniment de prezentare în aprilie, cu o dată de lansare pe piață stabilită pentru luna mai, anul acesta s-ar putea să vedem telefoanele încă din luna martie.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult