OnePlus anunță dispariția Oxygen OS, înlocuit cu alternativa OnePlus 2.0

20.09.2021
OnePlus anunță dispariția Oxygen OS, înlocuit cu alternativa OnePlus 2.0

Parte a mega-corporației chineze BBK, OnePlus este doar un brand smartphone a cărui imagine este pale să piardă din identitatea cu greu clădită, folosind de acum înainte o platformă firmware împrumutată de la celălalt brand BBK, Oppo.

OnePlus a trecut prin schimbări majore în ultimii doi ani, co-fondatorul Carl Pei plecând să-și fondeze propria companie Nothing (nimic), dar cumva promițând că noua creație va semnifica mai mult decât brandul pe care tocmai l-a părăsit. Între timp, CEO-ul OnePlus a anunțat la începutul anului că ”va continua asocierea cu identitatea brandului BBK mai bine dezvoltat, Oppo”.

Denumită OnePlus 2.0, schimbarea pregătită fanilor OnePlus este una tranșantă, vizând în primul rând „pensionarea” experienței numită OxygenOS și înlocuirea acesteia cu o ”versiune de OS unificată”, care combină atuurile OxygenOS și și Color OS.

Pentru utilizatorii mai puțin atașați de Oxygen OS, noul firmware OnePlus ar trebui să livreze o platformă mai stabilă și cu acces mai rapid la actualizări de securitate și optimizări pentru performanță. Vestea proastă este că noul OS cu design unificat va fi substanțial diferit de experiența Oxygen OS avută până acum.

Între timp, cea mai recentă revizie Oxygen OS 12 încă este așteptată pentru lansare în anul curent, dezvoltată pe fundațiile Color OS, dar fără a reflecta unificarea celor două sisteme de operare.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult