OnePlus Clover, un nou telefon de buget: specificații de medie și preț de 200 de dolari

28.08.2020
OnePlus Clover, un nou telefon de buget: specificații de medie și preț de 200 de dolari

Primele informații despre modelul OnePlus Clover, un nou dispozitiv de buget al producătorului chinez, sugerau că acesta va fi echipat cu hardware mai puțin performant decât variantele OnePlus 8 sau OnePlus Nord. Se pare însă că nu va trebui să așteptăm foarte mult pentru lansarea acestui model, întrucât deja știm cam totul despre hardware-ul pe care acesta îl integrează. Totuși, prețul este unul extrem de interesant, noile informații sugerând că acesta ar putea porni de la un preț de 200 de dolari.

OnePlus Clover ar putea fi lansat la jumătate de preț față de Nord

OnePlus Nord, echipat cu un hardware mid-range performant la 409 euro a fost o adevărată surpriză din partea producătorului chinez, iar modelul OnePlus Clover ar putea veni la jumătate din acest preț. Desigur, vor fi compromisuri majore în multe categorii, însă lista de specificații hardware pe care Android Central a publicat-o sugerează că ar putea oferi o experiență de utilizare de bază de calitate.

Acesta nu va fi un model cu 5G, asemeni OnePlus Nord, ci va folosi un chipset Snapdragon 460, din gama mid-range inferioară de la Qualcomm. Acesta va beneficia de un ecran de 6,5” cu rezoluție HD+, nu Full HD, cu panel IPS și configurație de 4 GB RAM și 64 GB stocare. Având în vedere specificațiile, prețul nu pare foarte ieșit din comun. Deja există mai multe modele de la alți producători din China care oferă configurații similare sau chiar mai performante la prețuri apropiate.

Specificații

  • Ecran: 6.52-inch HD+ IPS LCD (1560 x 720)
  • Procesor: Snapdragon 460 (4 x 1.8GHz Cortex A73 + 4 x 1.8GHz Cortex A53), 11nm
  • GPU:Adreno 610
  • RAM: 4GB
  • Stocare: 64GB
  • Card: da, microSD
  • Camera principală: 13MP f/2.2 + 2MP f/2.4 + 2MP f/2.4
  • Connectivitate: 4G, Wi-Fi ac, Bluetooth 5.0
  • Baterie: 6.000 mAh, încărcare rapidă 18W
  • Altele: senzor de amprentă pe spate, jack 3,5 mm,

Probabil că una dintre caracteristicile pe care OnePlus se va baza este capacitatea bateriei de 6.000 mAh, cu încărcare rapidă la 18W. Astfel, telefonul ar putea depăși cele două zile de autonomie cu care ne-am obișnuit în ultima vreme, având un procesor mai puțin performant și un ecran cu rezoluție mică.

OnePlus s-ar putea baza și pe recunoașterea brandului în piață, dar și pe experiența software de calitate. Oxygen OS este considerată în continuare una dintre cele mai bune implementări de Android de pe piață, oferind personalizări bine puse la punct și optimizări software în fundal.

Spre diferență de OnePlus Nord, modelul OnePlus Clover ar putea fi disponibil internațional, inclusiv pe piața din SUA.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult