OnePlus lansează un smartphone livrat cu CyanogenMod direct din fabrică

08.01.2014
OnePlus lansează un smartphone livrat cu CyanogenMod direct din fabrică

OnePlus, producător înfiinţat de un grup condus de Pete Lau – fost director al companiei Oppo, este pe cale să lanseze primul său model smartphone. Pregătit pentru prima jumătate a acestui an, OnePlus One atrage atenţia prin pachetul software controversat, ce include o ediţie personalizată de CyanogenMOD, versiune neoficială de Android ce oferă acces la unele funcţii care adesea lipsesc din ediţiile oficiale agreate de Google.

Totuşi, acesta nu este primul smarpthone livrat cu pachetul CyanogenMod deja instalat. Titlul aparţine unei ediţii speciale a top-ului de gamă Oppo N1. Experimentul făcut de producătorul chinez este astfel preluat de nou înfiinţata OnePlus, compania urmând să-şi bazeze strategia de promovare pe oferta de terminale conduse de pachetul CyanogenMod, dezvoltat cu ajutorul unei comunităţi numeroase de fani ai telefoanelor cu Android.

Oppo N1, în ediţie CyanogenMod

Pentru început, terminalul OnePlus One va fi disponibil doar pentru Asia şi anumite pieţe de desfacere privilegiate, urmând ca disponibilitatea la nivel global să fie asigurată la o dată ulterioară.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult