Producătorul chinez OPPO intră pe piaţa europeană, Find 5 este primul model disponibil

Producătorul chinez OPPO intră pe piaţa europeană, Find 5 este primul model disponibil

Producătorul chinez OPPO Digital a făcut ceva valuri în ultimul trimestru al anului trecut, telefonul său Find 5 fiind unul dintre primele modele care au oferit un ecran cu rezoluţie Full HD. Lansat initial doar pe piaţa chineză şi, ulterior, şi pe cea nord-americană, OPPO şi-a făcut intrarea şi pe teritoriul european şi şi-a deschis astăzi magazinul online.

Din punct de vedere al specificaţiilor, OPPO Find 5 este un produs la nivelul cerinţelor de astăzi, acesta oferind un ecran cu o diagonală de 5”, panou IPS şi rezoluţie de 1920×1080 pixeli.

Bazat pe cunoscuta platformă Qualcomm APQ8064 care este tactată la 1,5 GHz, acesta oferă o memorie RAM cu o capacitate de 2 GB, stocare internă de 16 sau 32 GB, cameră foto cu senzor de 13 MP, o baterie cu o capacitate de 2500 mAh, un amplificator audio cu procesare Dirac HD Sound  şi restul de dotări standard precum HSPA, Wi-Fi, Bluetooth, NFC şi GPS. Telefonul rulează Android 4.1.2, codul sursă fiind deschis şi având deja o comunitate suficient de dinamică.

Oferit contra sumei de 400€ în cazul versiunii cu 16 GB de stocare, Find 5 este ceva mai ieftin decât produsele concurente majore ale momentului precum Sony Xperia Z, HTC One sau Samsung Galaxy S 4. Pe lângă telefonul Find 5, disponibil în ambele versiuni coloristice, OPPO comercializează şi alte accesorii cum ar fi carcase şi taguri NFC.

OPPO Europe

Urmărește Go4IT.ro pe Google News