OnePlus Nord va fi un telefon 5G cu preț de 299 dolari

26.06.2020
OnePlus Nord va fi un telefon 5G cu preț de 299 dolari

Așteptat inițial sub numele OnePlus, cel mai nou telefon accesibil cu 5G pregătit de producătorul chinez pornește la drum sub un nume de brand complet nou – OnePlus Nord – și încearcă să convingă cu un set foarte competitiv de specificații.

Zvonurile vorbeau inițial despre un OnePlus Z echipat cu un chipset MediaTek Dimensity 1000, un cip cu 5G performant al producătorului taiwanez. Se pare însă că OnePlus va continua totuși parteneriatul cu Qualcomm pentru acest model mai ieftin. Potrivit listei preliminare cu specificații, OnePlus Nord este un smartphone 5G motorizat de Snapdragon 765G, ajutat cu până la 12GB memorie RAM. Piesa de rezistență va fi însă ecranul AMOLED cu diagonala de 6,55”, funcționând cu o rată de refresh a imaginii de 90Hz.

Pe lista dotărilor intră cititor de amprentă încorporat, cameră foto de 32MP + 8MP  la parte din spate și cameră frontală de 32MP + 8MP  deasupra ecranului.

Unde se lansează OnePlus Nord

Zvonit să fie lansat mai întâi pentru piața din India, telefonul cu preț de 299 dolari, OnePlus Nord va beneficia de 12 GB memorie RAM, capacitate de stocare internă de 128 GB și baterie de 4.500 mAh. Terminalul va fi livrat cu sistem de operare Android 10 și cu interfață Oxygen OS.

Pornit ca un brand de buget, OnePlus a pierdut mulți fani după ce a virat de la încadrarea inițială în căutarea de profit, lansând modele scumpe, cere depășeau posibilitățile financiare ale fanilor din perioada de început.

Șeful companiei, Pete Lau a declarat, într-un interviu recent, că OnePlus se va concentra din nou pe modele accesibile de smartphone-uri, dar va lansa în continuare și dispozitive premium.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult