OnePlus Nord 2T 5G apare cu un aranjament neobișnuit de camere foto și chipset mai rapid

08.04.2022
OnePlus Nord 2T 5G apare cu un aranjament neobișnuit de camere foto și chipset mai rapid

Completând familia OnePlus, Nord 2T 5G este versiunea „refresh” a modelului Nord 2 lansat vara anului trecut, livrată cu o versiune mai rapidă a chipsetului Dimensity 1200 și camere foto cu performanțe optimizate.

Pornind de la prețul de 399 euro cerut în Europa pentru originalul Nord 2 5G, putem așteptat ca versiunea T să vină cu un preț ceva mai mare, de 450 euro, aplicabil versiunii de bază cu 8GB RAM și 128GB stocare internă.

Nord 2T va beneficia de chipsetul Dimensity 1300, față de modelul 1200 de pe Nord 2 și de un display OLED Full HD+ la 90 Hz de 6,43”. Bateria de 4.500 mAh va suporta încărcare rapidă la 80W, la fel ca OnePlus 10 Pro. Se pare că vor exista și mai multe configurații, pornind de la 8 GB RAM și 128 GB stocare și ajungând până la 12 GB RAM și 256 GB stocare. Lista dotărilor include și o ieșire pentru căști, de tip jack 3.5 mm.

Revenind la aranjamentul neobișnuit al camerelor foto, acesta pare mai degrabă un artificiu de marketing, decât o inovație reală. Practic, avem aceeași configurație triple-camera întâlnită și la modelul Nord 2, însă cu o dispunere neconvențională a lentilelor, camera principală apărând mai mare decât este de fapt, în timp ce senzorii secundari vin încadrați pe un ornament metalic fără rol funcțional. Tot fără un motiv anume, OnePlus a separat blitz-ul dual-tone în module separate, unul redând lumină caldă iar al doilea lumină rece. În continuare, camera principală este un model de 50MP, secondat de o cameră ultra-wide cu 8MP și cameră macro de 2MP.

Privit din față, OnePlus Nord 2T 5G apare neschimbat față de modelul non-T, ecranul și camera foto având specificații identice.

Rămâne de văzut dacă acumulatorul de 4500mAh va oferi o viteză de încărcare mai mare decât puterea de 65W oferită anterior. Cât despre chipsetul Dimensity 1300, acesta refolosește procesul de fabricație TSMC pe 6nm, optimizând doar frecvențele de funcționare pentru în spor de performanță de câteva procente.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult