OnePlus Nord CE 2 5G, anunțat: experiența OnePlus esențială, la preț accesibil

17.02.2022
OnePlus Nord CE 2 5G, anunțat: experiența OnePlus esențială, la preț accesibil

OnePlus a anunțat oficial detaliile complete despre modelul Nord CE 2 5G, un smartphone care promite să ofere elementele esențiale ale experienței brandului la un preț accesibil. Acesta este un model cu specificații de medie, unele puțin sub cele ale lui Nord 2, care a fost lansat anul trecut, însă vine cu destule capabilități din gama superioară cât să poată fi o ofertă competitivă în gama sa de preț.

OnePlus Nord CE 2 vine cu hardware de medie și încărcare foarte rapidă

OnePlus Nord CE 2 vine pe piață la un preț de pornire de 359 euro. În această gamă de preț se „luptă” cu telefoane precum Galaxy A52 de la Samsung, deci ar trebui să ofere ceva avantaje față de „liderul” pe acest segment.

Astfel, OnePlus a ales să integreze pe Nord 2 CE un chipset Dimensity 900, un octa-core pe 6nm de la MediaTek, care integrează un modem modern, cu conectivitate 5G și Wi-Fi 6. Apoi, acesta este disponibil într-o configurație cu 8 GB memorie RAM și 128 GB stocare internă, cu posibilitatea de a adăuga un card microSD. Atunci când ai un card in telefon, acesta nu poate accepta decât o singură cartelă SIM, slotul secundar fiind de tip hibrid.

Telefonul folosește un ecran AMOLED cu rezoluție FullHD+ la 90 Hz. Acesta este compatibil cu standardul HDR10+, iar telefonul are certificare Netflix, putând astfel reda și afișa filme și seriale în format HD și HDR. La interior a fost integrat un acumulator mare, de 4.500 mAh cu încărcare SuperVOOC la 65W, care se poate încărca complet în doar 32 de minute. În cutie sunt incluse încărcătorul de 65W și cablul USB-C de culoare roșie. Acesta este și unul dintre modelele OnePlus care va continua să ofere un jack de căști de 3,5mm.

Camera foto este „obișnuită” pentru această zonă de preț

Camera foto, una dintre cele mai importante caracteristici ale smartphone-urilor moderne, vine cu o configurație de medie, pe care am mai văzut-o în această categorie de preț în ultima perioadă. Vorbim despre un senzor principal de 64 megapixeli, alături de unul de 8 megapixeli pentru camera ultrawide și un senzor de 2 megapixeli pentru fotografie macro.

Telefonul este livrat inițial cu OxygenOS 11, bazat pe Android 11, însă va primi update la OxygenOS 12 în a doua jumătate a anului, conform OnePlus. Telefonul va primi două actualizări de sistem și trei ani de suport software pe partea de securitate.

Telefonul va putea fi comandat începând de pe 3 martie, cu livrări așteptate pe data de 10 martie. OnePlus spune că acest model va fi disponibil prin intermediul site-ului său, fără să menționeze magazine de specialitate locale.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult