OnePlus Nord CE 5G, versiunea mid-range a modelului flagship, primește dată de lansare și specificații

03.06.2021
OnePlus Nord CE 5G, versiunea mid-range a modelului flagship, primește dată de lansare și specificații

OnePlus Nord CE 5G este versiune de buget a modelului flagship de anul trecut, pregătită cu hardware împrospătat și un preț mai bun.

Încadrat la gama mid-range, Nord CE 5G urmează va avea debutul oficial pe 10 iunie. Pentru cine se întreabă, denumirea ”CE” vine de la ”Core Edition”, semnificând nimic altceva decât o ediție cu dotări de bază a modelului flagship mult mai costisitor. L-am putea numi un soi de model de intrare în familia de dispozitive OnePlus.

Vestea ceva mai greu de digerat este că modelul flagship, OnePlus Nord, ajunge la a doua generație. Noua versiune urmează să fie dezvoluită tot pe 10 iunie, alături de modelul Core Edition bazat flagship-ul anterior. Ambele vor fi prezentate pentru piețele din Europa și India, sugerând că aceste dispozitive nu vor ajunge în SUA sau China. De altfel, originalul OnePlus Nord nu a fost lansat inițial decât în aceste două regiuni.

OnePlus Nord CE 5G – specificații

Potrivit listei preliminare cu specificații, OnePlus Nord CE 5G vine înzestrat cu un ecran AMOLED de 6.43 inch, relativ compact pentru un smartphone modern, capabil să redea imagini la rezoluție Full HD+ folosind o rată de refresh la 90Hz. Cel din urmă aspect reprezintă un bun compromis pentru economisirea bateriei, care la o capacitate de 4500 mAh este suficientă și cam atât. Vestea bună este că, odată descărcat, acumulatorul va putea fi încărcat de la 0% la 70% capacitate în doar 30 minute, folosind adaptorul AC cu putere de 30W inclus în pachetul cu accesorii.

La partea din spate, camera foto cu senzor principal de 64MP furnizat de producătorul chinez Omnivision are puține șanse să impresioneze, la fel si camera ultrawide de 8MP și senzorul DoF de 2MP.  În colțul ecranului vom găsi o singură cameră foto de 16MP, ceea ce poate fi un lucru bun pentru cei care urăsc aspectul ecranului perforat.

Telefonul va avea două versiuni de echipare 6/64GB și 8/128GB, ambele cu stocare internă bazată pe formatul UFS 2.1, relativ lentă după standardele actuale.

OnePlus oferă pentru modelul Nord CE 5G sistemul de operare Android 11 în interpretare Oxygen OS 11.

Lista dotărilor este completată cu un singur difuzor orientat în jos și ieșire pentru căști de tip jack.

Telefonul este livrat într-o carcasă integral din plastic (inclusiv rama laterală și capacul aplicat la partea din spate). În ciuda combinației de materiale mai puțin rezistente, OnePlus Nord CE 5G va avea o grosime de 7.9 mm, trecând cu ușurință drept un model premium. Campania de precomandă va debuta mai întâi în India, chiar în ziua lansării. Astfel că pentru disponibilitate efectivă în magazinele europene, mai avem ceva timp de așteptat.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult