OnePlus numește limitarea performanței în 300 de aplicații „optimizare”. GeekBench delistează telefoanele

08.07.2021
OnePlus numește limitarea performanței în 300 de aplicații „optimizare”. GeekBench delistează telefoanele

După articolul AnandTech care demonstra că software-ul OnePlus limita performanța multor aplicații populare, aplicația de teste GeekBench a delistat complet modelele OnePlus 9 și 9 Pro pentru că „trișează” în teste, oferind tratament preferențial aplicațiilor de acest gen. Aceste două situații au forțat OnePlus să ofere un răspuns oficial, care pare să confirme faptul că telefoanele sale noi „optimizează” performanța în cele mai populare 300 de aplicații de Android.

OnePlus recunoaște că limitează performanța, dar susține că are un motiv bun

Declarația oficială oferită către Mishaal Rahman de la xda-developers menționează acest număr de aplicații, însă răspunsul pe care compania îl trimite către alte publicații nu face referire la un număr exact. De altfel, compania spune că aceste limitări de performanță sunt de fapt „optimizări” pentru a reduce consumul de energie al telefonului. Mențiunea celor 300 de aplicații a fost eliminată și de pe xda-developers, sugerând că OnePlus nu a dorit de fapt ca acest număr să iasă la iveală.

„Prioritatea noastră principală este întotdeauna să livrăm o experiență de utilizare grozavă cu produsele noastre, bazată parțial pe reacția rapidă la feedback-ul utilizatorilor. După lansarea OnePlus 9 și 9 Pro din martie, unii utilizatori ne-au spus că există câteva zone unde putem îmbunătăți autonomia și răcirea dispozitivelor. Ca rezultate al acestui feedback, echipa de dezvoltare și cercetare a lucrat în ultimele câteva luni să optimizeze performanța dispozitivelor în cele mai populare 300 de aplicații, inclusiv în Chrome, prin alinierea cerințelor de procesor ale aplicației cu un consum de energie potrivit. În timp ce performanța dispozitivelor va fi afectată în anumite aplicații de benchmark, noi ne concentrăm întotdeauna pe ceea ce putem face pentru a îmbunătăți performanța dispozitivelor pentru utilizatorii noștri.”

Declarația de mai sus pare să fie o recunoaștere a acestei situații, însă, în același timp, compania nu pare să aibă de gând să „rezolve” această situație. Optimizările de consum au fost una dintre noutățile aduse de update-ul OxygenOS 11.2.6.6, deci limitarea performanței în anumite aplicații este considerată o funcție, nu o problemă.

Probabil că acesta nu este sfârșitul acestui subiect, întrucât delistarea celor mai noi și mai performante dispozitive OnePlus de pe una dintre cele mai importante aplicații de Benchmark ar putea marca brandul drept unul care „trișează” în teste.

sursa: xda-developers, Android Police, Phone Arena

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult