OnePlus pregătește mid-range-ul Nord CE 3 cu o cameră de 108 megapixeli

10.11.2022
OnePlus pregătește mid-range-ul Nord CE 3 cu o cameră de 108 megapixeli

Primele două generații de OnePlus Nord CE au demonstrat că brandul secundar de la Oppo, OnePlus, poate produce și telefoane mid-range balansate, echipate cu hardware de medie, dar fără prea multe compromisuri pentru a atinge un preț mai accesibil. La începutul anului viitor, compania va lansa OnePlus Nord CE 3, iar lista de specificații care a fost publicată pe internet de OnLeaks sugerează că vom avea parte de încă un model care va încerca să intre în zona „best buy”, în concurență cu Galaxy A53.

OnePlus Nord CE 3 va adopta un ecran la 120 Hz și o cameră cu rezoluție mare

Modelul Nord CE 3 de la OnePlus va fi echipat cu un chipset Snapdragon 695, un model deja învechit, însă destul de performant pentru această zonă de preț. Acesta va folosi 8 sau 12 GB RAM și 128 sau 256 GB stocare, alături de un ecran mare, de 6,7”, cu refresh rate la 120 Hz. Singurul compromis important este faptul că ecranul este unul LCD, nu OLED, ceea ce va aduce și dimensiuni și greutate extra față de modele cu ecrane mai scumpe.

Pe partea din spate, o singură cameră pare să fie cu adevărat „utilă”: cea de 108 megapixeli, principală. Alte două camere secundare de 2 megapixeli, pentru adâncime și macro vor fi prezente, însă cu siguranță nu vor fi prea folosite în realitate. Un ultrawide ar fi fost mult mai util.

OnePlus a mers în ultima perioadă spre încărcare foarte rapidă, iar noul model mid-range va folosi un acumulator de 5.000 mAh cu încărcare la 67W. Multe flagship-uri din piață încă se încarcă la 25W maximum.

Chiar dacă nu știm cu exactitate când se va lansa acest model, putem să ne uităm în programul de lansări din trecut și să speculăm că noul model va ajunge pe piață, cel mai probabil prin primăvară, la un preț de aproximativ 350 euro. S-ar putea însă ca inflația și costurile crescute de producție din ultima perioadă să ducă la un preț mai mare, dar probabil că nu va depăși pragul psihologic de 400 de euro.

sursa: Gadgetgang

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult