OnePlus va lansa primul telefon cu Snapdragon 855 şi primul cu 5G din Europa

06.12.2018
OnePlus va lansa primul telefon cu Snapdragon 855 şi primul cu 5G din Europa

Cu toţii ne aşteptam ca Samsung Galaxy S10 să fie primul smartphone echipat cu Snapdragon 855 de la Qualcomm, însă producătorul de chipset-uri a anunţat un parteneriat cu OnePlus, promiţând că următorul model al companiei va fi cel care va demonstra pentru prima dată noua platformă hardware. De asemenea, acelaşi telefon OnePlus va fi şi primul dispozitiv care va beneficia de 5G în Europa, în urma unui parteneriat cu un operator telecom din Marea Britanie.

În ciuda faptului că nu avem foarte multe detalii despre noul dispozitiv şi nici despre perioada în care va fi lansat, este destul de clar că un nou telefon OnePlus este iminent. Având în vedere că Samsung Galaxy S10 este aşteptat la MWC 2019 la sfârşitul lunii februarie, noul OnePlus (care nu va fi numit OnePlus 7) ar putea fi lansat înainte, probabil în ianuarie sau cândva pe la începutul lunii februarie.

Parteneriatul cu operatorul EE din Anglia este şi mai interesant. Acesta va fi primul telefon 5G din Europa, în ciuda faptului că reţelele telecom încă nu sunt pregătite pentru a oferi astfel de conectivitate. Conform noului anunţ, EE va avea pentru început acoperire 5G în şase oraşe: Londra, Cardiff, Belfast, Edinburgh, Birmingham şi Manchester, urmând să aducă modernizarea reţelelor şi în Bristol, Coventry, Glasgow, Hull, Leeds, Leicester, Liverpool, newcastle, Nottngham şi Sheffield pe parcursul anului 2019.

Un lucru curios pe care Pete Lau, CEO-ul OnePlus, l-a spus a fost faptul că noul model cu Snapdragon 855 şi 5G va costa cu 200 sau 300 de dolari mai mult, însă acest lucru înseamnă că preţul va rămâne totuşi 1.000 de dolari. Acest lucru ar trebui să dea un semnal de alarmă fanilor companiei, care s-au obişnuit să primească telefoane premium la preţuri mai accesibile.

Un alt lucru interesant este faptul că noul telefon nu va funcţiona pe toate reţelele 5G din lume. Pentru noul OnePlus, compania a ales să folosească un modeb bazat pe specificaţia spectrului „sub-6”, care poate fi mai elegant integrat într-un dispozitiv mobil care „arată bine”. Conform declaraţiilor lui Lau, „este imposibil să faci un telefon atrăgător” folosind o antenă mmWave, care necesită mai multe antene care ar da influenţa mult design-ul.

Pe lângă noul OnePlus cu 5G, producătorul de smartphone-uri chinez pregăteşte şi o variantă superioară de OnePlus 6T, în parteneriat cu McLaren, care ar putea beneficia de 10 GB memorie RAM şi o nouă culoare exclusivă pentru sticla de pe spate. Noul model de Oneplus 6T va marca aniversarea de 5 ani de la lansarea primului telefon al companiei şi va debuta pe 12 decembrie.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult